Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Ördek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Ördek



Zeytinli Ördek


Servis (Kaç Kişilik): 14


Malzeme Listesi:

1200 gramlık iki ördek

300 gr yeşil zeytin

150 gr mantar

150 gr jambon

6 diş sarımsak

2 küçük soğan

3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz-karabiber

Yapılışı:

Zeytinleri çekirdeklerinden çıkartın Kaynar suda 5 dakika bırakıp süzün

Ördeğin ciğeriyle katısını, mantarı ve jambonu küçük parçalara doğrayın Tavaya bir kaşık yağ koyup jambonu 1-2 dakika çevirin Sonra sakatatı katın, karıştırarak hafifçe kavurun Sarımsakları da içine koyup pembeleştirin Bu karışımı bir kaba alın, aynı yağda mantarları sote yapın Hepsini karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın Zeytinlerin yarısını bu içe ekleyin

Bu karışımı, ördeklerin içine doldurun Daha önce açıkladığımız gibi, açık kalan kısmı dikerek kapatın Kalan yağda ördekleri kızartın Yağını boşaltıp tencereyi temizleyin Ördeklere tuz ve biber serpin Tencereye ayıklanmış soğanı koyup ağzını kapatın Kısık ateşte 30 dakika kaynatın Ördekleri altüst yapın ve kalan zeytinleri katarak 15 dakika daha pişirin

Ördekleri sıcak servis tabağına yerleştirin, çevresine zeytinleri koyup kalan sosla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla