Konu
:
Zeytinli Ördek
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Ördek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Ördek
Zeytinli Ördek
Servis (Kaç Kişilik): 14
Malzeme Listesi:
1200 gramlık iki ördek
300 gr yeşil zeytin
150 gr mantar
150 gr jambon
6 diş sarımsak
2 küçük soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber
Yapılışı:
Zeytinleri çekirdeklerinden çıkartın
Kaynar suda 5 dakika bırakıp süzün
Ördeğin ciğeriyle katısını, mantarı ve jambonu küçük parçalara doğrayın
Tavaya bir kaşık yağ koyup jambonu 1-2 dakika çevirin
Sonra sakatatı katın, karıştırarak hafifçe kavurun
Sarımsakları da içine koyup pembeleştirin
Bu karışımı bir kaba alın, aynı yağda mantarları sote yapın
Hepsini karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın
Zeytinlerin yarısını bu içe ekleyin
Bu karışımı, ördeklerin içine doldurun
Daha önce açıkladığımız gibi, açık kalan kısmı dikerek kapatın
Kalan yağda ördekleri kızartın
Yağını boşaltıp tencereyi temizleyin
Ördeklere tuz ve biber serpin
Tencereye ayıklanmış soğanı koyup ağzını kapatın
Kısık ateşte 30 dakika kaynatın
Ördekleri altüst yapın ve kalan zeytinleri katarak 15 dakika daha pişirin
Ördekleri sıcak servis tabağına yerleştirin, çevresine zeytinleri koyup kalan sosla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul