Konu
:
Fırında Şeftali Soslu Ördek
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Şeftali Soslu Ördek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Şeftali Soslu Ördek
Fırında Ördek - Fırında Soslu Ördek - Fırında Şeftali Soslu Ördek Tarifi - Av Yemekleri
Servis 4 kişilik
Malzemeler:
2 çay kaşığı mustard
4 yemek kaşığı şeftali nektarı
5 şeftali
1 bütün ördek
240ml portakal suyu
Tuz, karabiber
2 çay kaşığı su
1 çay kaşığı mısır unu
Taze maydanoz
Yapılışı
Fırını 200 dereceye ayarla
Ördeğin içerisindeki yağı çıkar
Ördeğin ayaklarını bir iple sıkıca bağla
Ördeğin üzerine tuz, karabiber serp ve parmaklarınla iyice ovala
Roasting fırın tepsisinin içindeki metal telin üzerine koy ördeğin göğüs kısmı üste gelecek şekilde koy 1 saat 15dk kadar pişir
Şeftali Sosu Hazırlama: Şeftalileri kaynar suyun içerisine 30saniye kadar batır içerisinden çıkar ve buzlu suyun içerisine batır ve kabuklarını soy ikiye ayır çekirdeklerini çıkar
2 şeftali ve portakal suyunu blenderda blend et
Fırın tepsisinin içerisine akan ördeğin yağını dök ve ördeği tekrardan tepsinin içerisine koy
Blenderda blend ettiğin şeftali ve portakal suyu karışımını tepsinin içerisine dök ve ördeği 15dk daha pişirmek üzere tekrardan fırına sür
Ördeği et kesme tahtasına al tepsinin içerisindeki sosun içerisindeki ördeğin yağını bir kaşıkla al
Fırın tepsisini ocağa al orta derece ısıda sosu kaynat
Bir kasede unu ve suyu karıştır ve bu karışımı tepsinin içerisindeki sos karışımının içerisine dök
Isıyı düşür ve sos koyulaşana kadar pişir ördeği 4e kes
3 şeftaliyi bir tencerenin içerisine koy mustard ilave et ve bunu hazırlamış olduğun şeftali sosunun içerisine karıştır ve sosu sos kabına boşalt ördekle beraber servis et
Maydanoz yapraklarıyla garniş et
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul