Konu
:
Mantarlı Çulluk
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Çulluk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Çulluk
Mantarlı Çulluk Tarifi - Mantarlı Çulluk Nasıl Yapılır
MALZEME :
2 adet çulluk, temizlenmiş (içi çıkmamış)
2 kahve fincanı rafine yağı
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, bir çimdik karabiber
Bir çimdik kırmızı yaprak biber
4 adet üzüm yaprağı
1 avuç mantar, dörde bölünmüş
2 adet arpacık soğanı ince kıyılmış
2 çay kaşığı un
YAPILIŞI:
Çulluk dağlarda ve akarsu kenarlarında kum ve benzeri şeyler yediği için barsakları temizdir ve ödü yoktur
Bu nedenle barsakları ile yenir
Çullukların göğüslerini üzüm yaprağı ile sarıp sicim ile bağlayınız
Çullukları tuzlayıp biberleyiniz, dibi düz küçük bir kasrola (tencereye) çullukları yan yatırarak koyup rafine yağını üzerlerine dökünüz
Zaman zaman içindeki yağdan bir kaşık ile alıp üzerine dökerek beş dakika bir yanını beş dakika öbür yanını pişirip fırından çıkarınız
İlk sıcaklığı geçince çullukların içini (barsaklarını) boşaltıp kıyıp muhafaza ediniz
Çullukların but ve göğüslerini ayırıp bir güvece koyup muhafaza ediniz
Çullukların kemiklerini kırıp çulluğu pişirdiğiniz tenceredeki yağı döküp tencereye ceviz büyüklüğünde bir parça tereyağı ve kıyılmış soğanı ilâve edip ateşe koyunuz
Bir iki dakika karıştırarak kavurup unu ve kırmızı biberi koyup bir kere karıştırın, ateşten alıp süzdürünüz
Mantarı, az tereyağında bir iki dakika sote yapıp sosun içerisine ilâve ediniz
Bir kere kaynatıp kalan tereyağını barsaklar ile iyice karıştırıp sosa karıştırarak yediriniz, çullukların üzerine döküp servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul