Konu
:
Fırında Mantarlı Ördek
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Mantarlı Ördek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Mantarlı Ördek
ördek nasıl pişirilir - ördek dolması nasıl yapılırMalzemeler
1 adet temizlenmiş ördek
Yarım kilo kültür mantarı(ya da beğendiğiniz bir mantar çeşidi)
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet çarliston biber
bir tutam tuz
bir tutam karabiber
Hazırlanışı
Önce ördeğin içine konulacak malzemeleri bir kapta hazırlıyoruz
İri iri doğranmış mantar, soğan daha sonra sarımsakları doğramadan direk koyuyoruz çarliston biberi de iri iri doğradıktan sonra biraz tuz ve karabiberi ekliyoruz
Bunları harmanladıktan sonra suda iyice yıkadığımız temizlenmiş ördeğin içine koyuyoruz
Koyduğumuz malzemeler dökülmesin diye kürdanla bir güzel kapatıyoruz
200 derece fırında 1 saat 20 dakika pişiriyoruz
İsteyenler olabilir ördeğim nar gibi kızarsın diyorsanız ya mayonez ya da biraz yağ salça karışımını sürebilirsiniz
Ördek almak biraz zahmetli diyorsanız bu tarifi tavuk içinde deneyebilirsiniz
Bir de ben korede yaşadığımdan içine ginseng bitkisi de koyuyorum harika oluyor
ginseng bitkisini alabilecek olanlar varsa tavsiye ederim ördek ve tavuk yemeklerine çok yakışıyor
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul