Konu
:
Bıldırcın Kızartma
Yalnız Mesajı Göster
Bıldırcın Kızartma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bıldırcın Kızartma
Bıldırcın Kızartma Tarifi - Bıldırcın Kızartma Nasıl Yapılır - Bıldırcın Kızartma Malzemeleri
Malzemeler
12 adet bıldırcın
400 gr bayat iç ekmek
1 çorba kaşığı margarin
2 bardak galeta tozu tereyağı
1- Daha once anlatıldığı gibi bıldırcınların üst ve içlerini temizlemeli ve az yassılatılmalıdır
2- Sonra az yassılatmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra üstlerine erimiş tereyağı ya da margarin sürmeli,sonrada bu bıldırcınları, orta incelikte bir elekten geçirmek sureti ile ufalanmış 400 gr bayat ekmek ya da 2 bardak galeta tozuna batırarak, kuşların her iki tarafını da galetaladıktan sonra bunları hiç harlı olmayan orta kuvvetteki kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yere oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafı kızardıktan sonra, diğer yanlarını çevirmek sureti ile pişirmeli ve servis yapılmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul