Yalnız Mesajı Göster

Pilavlı Bıldırcın Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilavlı Bıldırcın Kavurması



Pilavlı Bıldırcın Kavurması Tarifi - Pilavlı Bıldırcın - Pilavlı Bıldırcın Kavurması Yapılışı - Av Yemekleri



MALZEMELER


3 adet bıldırcın

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Maydanoz



HAZIRLANIŞI


Pirinci ılık tuzlu suda bekletin

Bıldırcınları yıkayın, temizleyip süzün


Tencerede tereyağını eritin Tencerenin kapağı kapalı olarak bıldırcınları kızartın Karabiber, kekik, tuz ve 4 bardak su koyun Kısık ateşte 30 dakika pişirin


Tencerede tereyağını eritin Pirinçler berraklaşıncaya kadar karıştırarak kavurun Bıldırcın suyundan 3 bardak ilave edin Pilavı kısık ateşte pişirin Pilavın üstüne bıldırcınları koyup maydanozla süsleyip servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla