Konu
:
Rezeneli Elmalı Ördek
Yalnız Mesajı Göster
Rezeneli Elmalı Ördek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rezeneli Elmalı Ördek
Ördek Pişirme Tarifi - Rezeneli Ördek Nasıl Pişirilir - Ördek Pişirme
Malzeme:
2 adet kırmızı elma
5 adet portakal
2 adet Kırmızıbiber
3 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1adet kereviz
50 gram esmer şeker
Tuz
Tarifi :
Ördek etini bol suda tuz ekleyerek haşlayın
But ve göğüs kısmındaki etleri iri parçalara bölüp bir kenara ayırın
Soğan, sarmısak, havuç ve kerevizin kabuklarını soyarak iri iri doğrayın
Kemiklerle beraber bir tencereye aktarın
Kırmızı şarap ilave edip suyunu çektirin
Ayrı bir tavada esmer şekeri karamelize edin
5 portakalın suyunu ekleyip kaynatın
Karamelize sosu şaraplı karışıma ilave edip karıştırın
Süzüp sos kabına alın
Ördek etlerini, çekirdekleri temizlenmiş ve dilimlenmiş elmalarla birlikte zeytinyağında hafifçe kavurun
Hazırlamış olduğunuz sostan ilave edip 5 dakika daha kavurun
Ayrı bir tavada jülyen doğranmış rezene dallarını ve kırmızıbiberleri soteleyin
Elmalı ördeği kabukları soyulmuş portakal dilimlerinin üzerine yerleştirin
Kiraz domates, taze kekik dalı ve sotelenmiş sebzelerle servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul