Konu
:
Enginar ve ördek ciğeri turtası
Yalnız Mesajı Göster
Enginar ve ördek ciğeri turtası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar ve ördek ciğeri turtası
Enginar ve ördek ciğeri turtası tarifi - Enginar ve ördek ciğeri turtasının yapılışı
Malzemeler
* 350 gr
milföy hamuru
* 2 adet yumurta sarısı
* 3000 gr
çiğ ördek ciğeri
* 3 adet büyük enginar
* 1 adet limon
* Tuz
* Kara biber
Yapılışı
Enginarların hazırlanışı:Enginarları ayıklayıp temizleyin
Sonra, göbeklerinin çıkarın
Ve, limonlu suda haşlayın
Soğumaya bırakın
Ördek ciğerini hazırlamak için, önce ördek ciğerini 5 cm
Eninde
dilimler hâlinde doğrayın
Her dilime tuz ve kara biber serpiştirin
Ciğer dilimlerini ısıtılmış yanmaz tavada kızartın
Kızartılmış dilimleri kâğıt havlulara serip soğukta saklayın
Turtanın hazırlanışı:
Fırını 180 derecede ısıtın
Milföy hamurunu iki topa ayırın
Her bir topu 2-3 mm
kalınlığında dikdörtgenlere ayırın
Unlanmış tahtanın üzerine birinci topu serin
Ve, 10 cm
çapında bir yuvarlak çizin
Bu yuvarlağın üzerine enginar göbeğini koyun
Enginarın üzerine bir dilim ördek ciğerini yerleştirin
Ciğerin üzerine bir enginar daha koyun
Üzerine, tuz ve kara biber serpiştirin
Bir dilim ördek ciğeri ve tekrar enginar koyun
İkinci topa turta şekli vererek üzerine örtün
Yumurta sarısını hamurun üzerine sürüp çatal ile üzerine çizikler atın
Fırına atmadan önce, turtanın ortasına, içindeki buharın dışarıya çıkmasını sağlayacak bir delik açın
Yemeği fırında 30-35 dakika pişirin
Kızarmaya başlayınca, üzerini alüminyum folyo ile örtün
Turtaya iğne batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz
Piştikten sonra da, elektrikli bıçak ile dilimlere ayırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul