Konu: Baharat
Yalnız Mesajı Göster

Baharat

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharat




BAHARAT

Tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi, yiyeceklere verdikleri koku ya da tatları nedeniyle yetiştirilen bitkilerin kurutulmuş kısımlarına verilen genel ad

Baharat bu türden bitkilerin kök, sap, tohum, meyve ya da yaprak gibi kısımlarının kurutulmasıyla elde edilir

Anason, kimyon, rezene, haşhaş ve susam gibi bitkilerin kokulu meyveleri ya da yağlı tohumları baharat tohumlarını oluşturur Mercanköşk, nane ve kekik otlarının yaprakları baharat olarak kullanılır Baharatlar, yiyeceklere kattıkları tat, koku ve çeşninin yanı sıra, yiyeceklerin ekşimesini önlemeye yardımcı olur


Alıntı Yaparak Cevapla