Yalnız Mesajı Göster

Büyüden Korunmak İçin

Eski 06-27-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Büyüden Korunmak İçin

Nora Nickli Üyeden Alıntı

Bu tip şeylerden rahatsız olan kişinin dini başkaysa ne oluyor?

hiristiyan inancında en çok hac kullanırlar kilisede de hem dilek için hemde bu kötü enerjiden kurulmak için beyaz mumu başka bir mumla yakarlar vaptiz suyu ile kendilerini kutsarlar ve onlar için önemli olan azizlerden yardım dilerler evlerinde küçük bir bölüm oluşturanlarda var bir masaya mum haç isa meryem yada başka bir azizin heykelerini koyarlar mum dikerler ve dua ederler onlarda bunlardan korunmak için çeşitli muskalar var nazardan korunmak içinde bizim kine benzeyen ama kahverengi boncuk kullanırlar

musevilerde davut yıldızı kullanılır bazı mistik taşları vardır onlarda muska vardır büyü ve büyü bozum konusunda museviler çok gelişmiştir çok çeşitli yöntemleri var

bir çok pagan inancında ise doğadan yardım yıkanma denize yada göle girme ağaç kemik parcalarını yanında taşıma ve ruhlerdan yardım dileme vardır

afrikanın bir çok kabilesinde vucuda sürülen hayvan ve toprak ile yapılan koruma amaçlı iksirler var hayvan organları var

özelikle örümcek yemek yada örümcek taşımak çok yaygın ama onlarda şamanlar belli günlerde transa gecerek ruhlardan ve tanrılardan yardım alarak koruma yapıyorlar

hisdistanda tütsü ve mum yakmak ganja girmek safran çiceği kullanmak turuncu giyinmek ve tanrılara hediye vermek kötü enerjiden korur diye inanıyorlar

japanyada herşey bunlara göre düzenleniyor evler giyim günler yemek ev dekerasyonu çocuk aklınıza ne gilirse var bu konuyu yakında ayrıntılı olrak paylaşacağım

soğuk ülkelerin çogunda ateş ile tütsüleme hakım

bunları genel olrak anlattım ama her biri başlı başına özel bir konu

nora yine harika bir soru sormuşsun kültür kültür ben bu konuyu forumda paylaşayım

Alıntı Yaparak Cevapla