06-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eşiyle ve Ailesiyle Kimin Arası Bozuk?
Merhaba arkadaşlar,
Günümüzde çok moda olan ayrılmalara boşanmalara aile içi şiddet ve sıkıntılara karşı okunacak dua,
Peygamber efendimiz(s a v) Savaştayken eşleriyle sorun yaşayan insanlar için bu sureyi okunmasını önerirmiş
Her 5 vakit namazdan sonra Özellikle teeccüd namazına kalktıktan sonra bu nu okuyana aile içi huzurun geldiği eve sekine indiği görülmüştür
Ben türkçe meaalini yazdım Bilen arkadaşlar Sureyi tatamiyle okusun niyet belirtsin Allah kalbte olanı görür bilir duayı işitir Eğer arabçasını bilmeyen Türkçe mealini okusun Ama arabça tavsiye edilmiştir Latince okumasını tasvip etmiyoruz Çünkü latincesinde eksik okunuşlar var Eğer arabca bilmiyorsak en sağlıklısı Türkçe mealidir
Teşekkür ediyorum,
58- MÜCÂDELE SÛRESİ
1 Allah, kocası hakkında seninle tartışan ve Allah’a şikâyette bulunan kadının sözünü işitmiştir Allah, sizin sürdürdüğünüz konuşmayı (zaten) işitmekteydi Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir
20 Allah’a ve peygamberine düşman olanlar var ya, işte onlar en aşağı kimselerin arasındadırlar
21 Allah, “Şüphesiz ben ve peygamberlerim galip geleceğiz” diye yazmıştır Şüphe yok ki, Allah çok kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir
22 Allah’a ve ahiret gününe iman eden hiçbir topluluğun, babaları, oğulları, kardeşleri yahut kendi soysopları olsalar bile, Allah’a ve peygamberine düşman olan kimselere sevgi beslediğini göremezsin İşte Allah onların kalplerine imanı yazmış ve onları kendi katından bir ruh ile desteklemiştir Onları, içlerinden ırmaklar akan ve içlerinde ebedî kalacakları cennetlere sokacaktır Allah onlardan razı olmuş, onlar da Allah’tan razı olmuşlardır İşte onlar, Allah’ın tarafında olanlardır İyi bilin ki, Allah’ın tarafında olanlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir
|
|
|