06-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayrılan Eşi ve Akrabayı Geri Getirtmek için Dua
merik Nickli Üyeden Alıntı
prenses ben bu site de önceden tebbet suresinin genelde ayırma işlemlerinde kullanıldığını okumuştum aklım biraz karışıyor bunun kaynağı güvenilir mi siz ce eminseniz okumak istiyorum zaten zor durumdayım bir de yanlış okumak istemiyorum teşekkürler
Arkadaşların paylaşımına sonsuz saygı gösteriyoruz Alıntı yaptığınız yerde paylaşan kişide başka paylaşım zincirlerinden almıştır
Tebbet i okuma ile elde edilecek sonuç ve beklenti çok farklıdır Kul istiyor diye bir başka kula Tebbet okumak,okunan kişinin Allah katındaki derecesi ve mertebesini bilmeden okumak
sizce nasıl bir sonuç çıkarır Bunu bileck olan sadece Allahtır
"Ebu Leheb'in iki eli kurudu ve helâk oldu "
"Ona malı ve kazandıkları bir fayda vermedi "
"Ebu Leheb'in cehennemde alevli ateşe atılacağı açıklanıyor "
"Ve onun, odun taşıyan kadını da "
"Onun boynunda mesedden (bükülmüş liften) bir ip vardır "
111 surede kula verilen mesaj,kafir,zalim, zorba birinin ne malı nede itibarı kişiye Allah katında fayda göstermemektedir
Bu kişilere yardımcı olan karısı dahi( zulme sesiz kalan) günaha ve cezaya ortak olacağı belirtilmiştir
Allah her şeyi gören ve bilen olarak hiç bir şey göz ardı etmeden hak edene tecceliyeti mutlak muhafak kılacaktır
Buradaki Tebbet i okuması
,siz Allah a görevlerinizi yerine getiren kul olarak, ilahi gücünüz ile çevrenizde, sizin kötülüğünüze uğraşan düşmanlarınızın,hasetçilerinizin ,
sizden uzaklaştırarak, def ederek,Allah ın kötü teccelisinden hak alacağının teyd edilmesidir
Bana zulüm eden,düşmanlık eden,haset içinde hayatımı alt üst eden bu kulunu,
Ebu Leheb'in helakını bilerek inanarak sana havale ediyorum' un Sığınışıdır,ricasıdır
Buradaki sır, ne mal, ne mülk, nede büyüklük ile, zulüm eden kişinin Allah katında sonunun helaka maruz kalabileceğidir (Allah ın sevmediklerinden biride kibir ve büyüklenmektir)
Büyüklük sadece Yüce Allah a mahsustur
Zalime ortak olan, sessiz kalan, en yakını eşi dahil hakkettiği kahra maruz kalmaya mahkum olacaktır
Buradaki açıklamalar ayetin yorum değil,Tebbeti okuma şeklinin içeriğidir
Tebbet i üzerine okuduğunuz kişi belki Allah katında mertebesi yüksek sevgili bir kuludur,Bunu biz bilemeyiz En iyisini Allah bilir
Sadece Şerden ve size düşmanlık edenlerin çevrenizden uzaklaştırılması için okunur
|
|
|