Yalnız Mesajı Göster

Allah Rasulüne Aşık Olmak İsteyene Dua

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Allah Rasulüne Aşık Olmak İsteyene Dua

mehmet Nickli Üyeden Alıntı

sana sadece ayetlerle cevap veriyorum kardeşim

Her insan gibi Peygamberimiz de bir insandı ve herkes gibi sadece Allah`a kul olmakla sorumluydu:

De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım İlahınızın bir tek ilah olduğu bana vahyediliyor O halde şaşıp sendelemeden O`na yönelin ve O`ndan af dileyin Vay haline ortak koşanların! (Fussilet 6)

De ki: "Ben de sizin gibi bir insanım Ancak, tanrınızın bir tek tanrı olduğu bana vahyediliyor O halde, Rabbine kavuşmayı uman, hayra ve barışa yönelik iş yapsın ve Rabbine ibadette hiç kimseyi O`na ortak koşmasın "(Kehf 110)

--- Sonraki mesaj ---

sadece bir insandı demek ayıp oluyor demiştinizKuran da yazana da ayıp diyebilcek misiniz?????

sadece sunu söyleyebilirim

sadece sizi kiniyorum Kuran i tercumelerden okumayla 1 bilgi sahibi oldugunu saniyorsan yaniliyorsun Mealini verdigin ayetin tefsirlerini bir arastir Ne zaman hangi sebepten inmis Zira kuran birbiri ile celismez "sen onlarin icindeyken onlara azap etmem" mealindeki ayeti duymamis olmalisin arti Allah yolunda öldurulenlerin ölenlerin diri oldugunu yine kuran bildiriyor ki peygamber Efendimiz sav sehittir Bu konuda ahkam kesiyor degilim ama cahilliginin sebebi bence bilincli ataist kulturunun kurbani oldugunu dusunuyorum

Bu söylediklerin ne muslumana yakisir nede hakli oldugunu gösterir Ki O'nun sav askini tasimayan arzulamayan bilmeyen akil, kalp ve beden seytanin en guclu kalelerindendir Son söz yuce Allah cc dahi Habibim (sav) derken yani sevdigim, yarim

bir kac ataist zihniyetin O'nu sav basite almasi gunesi balcikla sivamaya calisma gayretinden baska birsey degil ki senin böyle olmadigini umit ediyorum tevbe kapisini kapatmadan affini iste

--- Sonraki mesaj ---

Hz Peygambere sav tam olarak inanmayan kabullenmeyen iman etmis olmaz

"Habibim sen olmasaydin alemleri yaratmazdim" hadisi kutsi sine dayanarak O'nun hurmetine yaratildigini bil Insallah Rabbim senin kalbini bu gecede dogruya yöneltir Senin durumun aynen söyle insan kulagi belirli frekans araligindaki sesleri duyar ama kimse iddea edemezki baska ses yoktur cok yuksek ve cok dusuk frekansli sesleri duymamak onlari inkar etmeyi gerektirmez Zira kalbin ve aklin esaret prangalarini kirarak seytana bas kaldirsa sende gercegi görursun

Alıntı Yaparak Cevapla