06-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah Rasulüne Aşık Olmak İsteyene Dua
mehmet Nickli Üyeden Alıntı
sana sadece ayetlerle cevap veriyorum kardeşim
Her insan gibi Peygamberimiz de bir insandı ve herkes gibi sadece Allah`a kul olmakla sorumluydu:
De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım İlahınızın bir tek ilah olduğu bana vahyediliyor O halde şaşıp sendelemeden O`na yönelin ve O`ndan af dileyin Vay haline ortak koşanların! (Fussilet 6)
De ki: "Ben de sizin gibi bir insanım Ancak, tanrınızın bir tek tanrı olduğu bana vahyediliyor O halde, Rabbine kavuşmayı uman, hayra ve barışa yönelik iş yapsın ve Rabbine ibadette hiç kimseyi O`na ortak koşmasın "(Kehf 110)
--- Sonraki mesaj ---
sadece bir insandı demek ayıp oluyor demiştiniz Kuran da yazana da ayıp diyebilcek misiniz?????
mehmet kardeşim,öncelikle şunu belirtmek isterimki peygamberimizin iki yönü var birincisi seninde belirttiğin gibi O'nun s a v insani yönü ki bu dünyadaki ömrü ve görevi tamam olunca ALLAH'a kavuştu oda bir insandı fakat sıradan bir insan değildi yemesi içmesi ve bir anne ve babasının olması gibi yönleriyle bir insandı değilse O'nun bir insan olması,onu sıradan bir insan gibi düşünmemizi gerektirmez çünkü Oaynı zamanda ALLAH'ın resulü yani elçisiydi biz RABBİmizin elçilikle görevlendirdiği birisi ile diğer insanları kıyaslayamayız ibadet konusuna gelince:elbette ALLAHtan başkasına ibadet edilmez ve Peygamberimiz de hıristiyan ve yahudilerin rahip ve papazlarını ilahlaştırdığı gibi beni ilahlaştırmayınız diye kendisinin ilahlaştırılmasını yasaklamıştır ancak ALLAHa ibadet edilir,Hz Muhammed aleyhisselama da sevgi ve saygı duyulur melek hanım konuyu biraz farklı bir başlıkla sunmuş yani meseleyi yanlış anlamakta haklısın ancak Peygamberimiz s a v efendimize salavat getirmek ALLAHımızın Kur'nda emridir 'muhakkak ki ALLAHve melekleri peygamber aleyhisselama salavat getirir yani onu över ve yüceltir ey iman edenler,sizde peygambere tam bir teslimiyetle salavat selam getirin getirin 'buyurmaktadır Peygamberimize aşık olmak için salavat değil Ona karşı sevgi ve saygımızı ifade etmek için ve de herşeyden önce ALLAHımızın emrine uyarak salavat getiririz nasılki bizler bir kadına aşık olunca her an onu hatırlıyorsak,bizi yoktan var eden türlü türlü nümetler veren ALLAHımızıda her an hatırlayıp şükretmeliyiz ALLAHımızın hidayet rehberi kıldığı sevgili peygamberimize de salavat getirmeliyiz böylece sevgi ve saygımızı ifade etmiş olur aynı zamanda sevap işlemiş oluruz Peygamberimiz bir hadisinde:kıyamet günü insanların en sevimlisi,bana en çok salavat getirenlerdir buyuruyor ALLAH-U TEALA da peygamberimizin bizim için güzel bir örnek olduğunu bildiriyor Peygamberimizin hayatı,Kur'anın açılımıdır kısaca ben sana iki şeyi şiddetle tavsiye ederim birincisi yaşadığın müddetçe peygamber efendimize salavat getirmeyi alışkanlık haline getir bir müddet sonra işlerinin kolaylaştığını ve insanların nazarında da sevgi,saygı ve itibarının arttığını hayretle göreceksin ahirette de inşeallah Onun şefaatine nail oluruz ikinci olarak da Peygamberimizin örnek ahlakını mümkünse birkaç değişik kitaptan okumanı tavsiye ederim çünkü bazıları yetersiz kalıyor o bakımdan anladığım kadarıyla araştırmayı seviyorsun ALLAH kolaylık versin bu fakire de bir dua edin sevgilerimle
|
|
|