Yalnız Mesajı Göster

Allah Rasulüne Aşık Olmak İsteyene Dua

Eski 06-27-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Allah Rasulüne Aşık Olmak İsteyene Dua

mehmet Nickli Üyeden Alıntı

sana sadece ayetlerle cevap veriyorum kardeşim

Her insan gibi Peygamberimiz de bir insandı ve herkes gibi sadece Allah`a kul olmakla sorumluydu:

De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım İlahınızın bir tek ilah olduğu bana vahyediliyor O halde şaşıp sendelemeden O`na yönelin ve O`ndan af dileyin Vay haline ortak koşanların! (Fussilet 6)

De ki: "Ben de sizin gibi bir insanım Ancak, tanrınızın bir tek tanrı olduğu bana vahyediliyor O halde, Rabbine kavuşmayı uman, hayra ve barışa yönelik iş yapsın ve Rabbine ibadette hiç kimseyi O`na ortak koşmasın "(Kehf 110)

--- Sonraki mesaj ---

sadece bir insandı demek ayıp oluyor demiştinizKuran da yazana da ayıp diyebilcek misiniz?????

mehmet kardeşim,öncelikle şunu belirtmek isterimki peygamberimizin iki yönü varbirincisi seninde belirttiğin gibi O'nun sav insani yönü ki bu dünyadaki ömrü ve görevi tamam olunca ALLAH'a kavuştuoda bir insandı fakat sıradan bir insan değildiyemesi içmesi ve bir anne ve babasının olması gibi yönleriyle bir insandıdeğilse O'nun bir insan olması,onu sıradan bir insan gibi düşünmemizi gerektirmezçünkü Oaynı zamanda ALLAH'ın resulü yani elçisiydibiz RABBİmizin elçilikle görevlendirdiği birisi ile diğer insanları kıyaslayamayızibadet konusuna gelince:elbette ALLAHtan başkasına ibadet edilmez ve Peygamberimiz de hıristiyan ve yahudilerin rahip ve papazlarını ilahlaştırdığı gibi beni ilahlaştırmayınız diye kendisinin ilahlaştırılmasını yasaklamıştırancak ALLAHa ibadet edilir,HzMuhammed aleyhisselama da sevgi ve saygı duyulurmelek hanım konuyu biraz farklı bir başlıkla sunmuşyani meseleyi yanlış anlamakta haklısınancak Peygamberimiz sav efendimize salavat getirmek ALLAHımızın Kur'nda emridir'muhakkak ki ALLAHve melekleri peygamber aleyhisselama salavat getirir yani onu över ve yüceltirey iman edenler,sizde peygambere tam bir teslimiyetle salavat selam getirin getirin'buyurmaktadırPeygamberimize aşık olmak için salavat değil Ona karşı sevgi ve saygımızı ifade etmek için ve de herşeyden önce ALLAHımızın emrine uyarak salavat getiririznasılki bizler bir kadına aşık olunca her an onu hatırlıyorsak,bizi yoktan var eden türlü türlü nümetler veren ALLAHımızıda her an hatırlayıp şükretmeliyizALLAHımızın hidayet rehberi kıldığı sevgili peygamberimize de salavat getirmeliyizböylece sevgi ve saygımızı ifade etmiş olur aynı zamanda sevap işlemiş oluruzPeygamberimiz bir hadisinde:kıyamet günü insanların en sevimlisi,bana en çok salavat getirenlerdir buyuruyorALLAH-U TEALA da peygamberimizin bizim için güzel bir örnek olduğunu bildiriyorPeygamberimizin hayatı,Kur'anın açılımıdırkısaca ben sana iki şeyi şiddetle tavsiye ederimbirincisi yaşadığın müddetçe peygamber efendimize salavat getirmeyi alışkanlık haline getirbir müddet sonra işlerinin kolaylaştığını ve insanların nazarında da sevgi,saygı ve itibarının arttığını hayretle göreceksinahirette de inşeallah Onun şefaatine nail oluruzikinci olarak da Peygamberimizin örnek ahlakını mümkünse birkaç değişik kitaptan okumanı tavsiye ederimçünkü bazıları yetersiz kalıyor o bakımdananladığım kadarıyla araştırmayı seviyorsunALLAH kolaylık versinbu fakire de bir dua edinsevgilerimle

Alıntı Yaparak Cevapla