06-27-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)
ALİ Nickli Üyeden Alıntı
martinica can  okudum derdini, sıkıntılarla boğuşuyorsun anlaşılan  çok güzel ne mutlu sana  
şimdi diyeceksin ki deli misin sen   evet deliyim de diyebilirsin  sana nasihat edecek değilim  yalnız seninle uzun bir yazı paylaşmak istiyorum  bir oradan bir buradan  dinlersen beni mutlu edersin, belki de sorularına cevap bulabilirsin:
şimdi güzel kardeşim  peygamberlerin hepsi o kadar ağır bir şekilde imtihan edilmişler ki  
Eyyub as bilirsin  bilmiyorsan hikayesini oku derim burada anlatırsam uzun sürer  
yusuf gibi kuyuya atılıp, köle gibi satılmadın  
peygamber efendimiz namaz kılarken, kafasına davar işkembesi atıldı  aşağılandı  her nereye gitse, amcası arkasından gezer bu yalancıdır derdi  taifte çocuklara taşlattırıldı ve hakaretler ettiler  ama yine de, ''bir elime güneşi, bir elime de ayı verseniz, ben davamdan vazgeçmem'' dedi  bu örnekler uzatılabilir bu örnekleri, benim suçum ne dediğiniz için verdim  
hangi peygamberin suçu vardı da ağır imtihanlar gördüler  testereyle ikiye biçilenler bile var  
onu geçtik  bir gün peygamberlerden birisi demiş ki: ''Allahım, anlatıyorum anlatıyorum, inanmadıkları gibi ağır hakaretlerde bulunup küfrediyorlar  dayanamıyorum ''
Allahu Teala cevap vermiş: ''Kulum, sen anlatmaya devam et  Onlar bana da küfrediyorlar, ama bak rızıklarını kesmiyorum  ''
Şimdi dostum  Allaha bile küfreden insanlar varken, biz kendimize küfredenlere neden dayanamayız ki  bırak isteyen istediğini desin, yapsın  boşver  dünya yansa bize ne  dünyanın sahibi biz miyiz ki telaşa düşelim  
deseler ki, dünya güneşe çarpıp parçalanacak çok yakında  bana ne?  dünyanın sahibi düşünsün  herşeyi dert etme  
hani bir söz var: dünyayı su basmış ördeğer vız gelmiş   sana da vız gelsin boşver  
uzun olacak ama sana bir hikaye anlatayım:
Evvel zamanda bir ülkeye değişik bir yağmur yağmış  yağmur suları içme sularına karışmış  bu sudan içen halk kafaya tencereyi geçirip deliriyormuş  kısa zamanda bütün ülke deli  kafayı yemişler yani anlayacağın  gel zaman git zaman sarayın suları da bitmeye başlamış  tabi bu durum karşısında saray halkı da o sudan içmeye başlamış  sonunda onlarda delirmiş  o sudan içmeyen bir kral kalmış geriye  ama bu sefer de halk başlamış söylenmeye: kralımız deli, kralımız deli  tabii kral sonunda dayanamamış ve getirin o sudan ben de içeceğim demiş  içmiş  
kral kafaya tencereyi geçirip sokağa çıkınca halk başlamış sevinçten oynamaya  kralımız akıllandı, kralımız akıllandı  
diyeceksin ki ne alaka  azizim  o sudan kim içti etrafına bir baksana  seninde içmeni istiyorlar da ondan üstüne geliyorlar  
şimdi geçtik bunları  aslında bu konuyu sabaha kadar konuşabiliriz ama hem uzun olmasın hem seni sıkmayım diye sonuca bağlıyayım  
Allaha ne kadar dua etsek azdır, her duamızı kabul etmiyor diye  düşünsene her duamız kabul olsaydı  sence mutlu olabilir miydik  
seni öldürmeyen her dert, aslında seni güçlendirir, bunu unutma  sen sonsuzluk için yaratıldın bunu da unutma  üç beş günlük dünya hayatında, Allahu Teala sana dertler göndererek, seni sonsuzluğa hazırlıyor 70 yıllık bir ömür olsa da biter sonununda  eeee  sonsuzluk demiştik değil mi  5 milyar yıl sonra cennet hayatında olduğunu düşünelim(inşallah) diyeceksin ki: ya benim başıma şöyle şöyle şeyler gelip geçtiydi  belki de unutacaksın  gülüp geçeceksin  ya 987 tirilyon yıl sonra  dedim ya seni Allah sonsuzluk için yarattı  devam etmiyeceğim anladın sen onu  
ocağa yemek koyarız, ateşte kaynatırız  neden çiğ yemeyiz  güzel bir yemek olsun diye  
peki asvalt dökerler  üzerinden niye silindir geçer  daha güzel bir yol olsun diye  bu örnekler çoğaltılabilir  
sana gelen belalar seni pişirmek için dostum, seni sonsuzluğa hazılamak için  bunu unutma  
aşıkın birisi demiş ki:
derman arardım derdime,
derdim bana derman imiş  
ben bazen şöyle düşünürüm, bir yerim korkunç bir ağrıyla ağrıdığında 
bu ağrı Allahtan  bu ağrının olduğu yerde Allahın kudret eli var  Rabbim oradan tutuyor 
inanır mısın bunu söyleyince o ağrımaya devam ediyor ama, ban ağrıdan zevk almaya başlıyorum  
manyak mısın diyeceksin  evet olabilirim  ama düşünsene  Allahın elini üzerinde hissediyorsun  
imanın şartlarını sayarken hep deriz  hayır da şer de Allahtan  
senin üzerine gelen derdi, Allah yaratıyor  O yaratmasa dert de yok olur sıkıntı da  
Herşeyi Allahtan bil  O izin vermese kimse sana zarar veremez  
O da bu dertlere izin verdiğine göre  Demek ki senin için en hayırlısı bu  
bizim için neyin hayırlı olacağını bilemeyiz ki  Hani ayette diyor ya: ''sizin hayırlı zannettikleriniz şer, şer zannettikleriniz de hayır vardır'' diye  
Dostum, derdinin ne olduğunu tam bilmiyorum  söylemesi kolay yapması zor birşey söyliyeceğim  SABRET
Abdulakdir Geylani de demiş ya  '' acılara sabırla karşı koydular, tatlı oldular''  kim ne derse desin  boşver  SABRET  aldırma  dünya yansa umrunda olmasın  
Dert zannettiğin her şey aslında dert olmayabilir  iğne de acıtır, ameliyat ta  ama hastayı iyi eder  değil mi  
bir dertle karşı karşıyaysan, bir ameliyatta olduğunu hatırla  
ameliyatı yapan doktor kim diye mi soruyursun   O'nun da Allah olduğunu unutma  Doktorun Allah  Ameliyat acıtır dostum bunu da unutma  
Neyse başını ağrıttım kusura bakma  
Sevgiyle kal, dostça kal, muhabbetle kal  
Allah ile kal sağlıcakla  
bütün dünya üstüne de gelse, bil ki Allah seni seviyor  bu sana yetmez mi  nerden mi biliyorum Allahın seni sevdiğini  ilahi dostum  sen O'nu seviyorsun ya  
Kalbine o sevgiyi ben koymadım herhalde  sen de kendi kendine sevemezsin  Allah seni seviyor ki, kendisini sev diye kalbine sevgi koymuş  
haaa  ben de seni seviyorum  tanımasam da  
Selamlar, sevgiler  
teşekkür edrim güzel yazıydı sorgulamıorum artık kabulleniorum çekiceğim warmış diorum belkide ama yoruldum artık artık gidebileceğim deneyebileceğim birşeyde kalmadı bi sıgınacagım Allah var baskada kimsem yok tekrar tesekkur ederım
|
|
|
|