06-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Babaanneden Sevgilileri Kavuşturma Formulü
SARIŞEKER; Aseracim tam bugün 40 gün oldu en erken 40 gün demiştin biz aksine daha çok uzaklaştik hayatim giderek daha kötü oldu bu ne biçim duaydi babanneye de dua hiç işe yaramadı valla
SARIŞEKER arkadaşım, duaları kabul edecek olan yüce Rabbimizdir Ettiğin duanın kabul olup olmayacağını, hakkında hayırlımı yoksa hayırsızmı olacağını bir tek Rabbim bilir Babaannem veya başkası hiç fark etmez, dua tavsiye ederken bu duaların birer aracı olduğunu bilir ve isteklerimize ulaşmak için temiz bir niyet, şüphelerden, hırslardan arınmış tertemiz bir kalp ve tam bir inançla okunmasını tavsiye ederler Dualar ve o duaları tertip edenler birer aracıdırlar Dilekleri kabul edecek olan sadece ve sadece Yaradanımızdır Bizim için en hayırlı olanın ne olduğunu bizler bilemeyizki, sadece O' bilebilir Senin istediğin olmuyorsa sebeplerini babaannemde değil başka şeylerde aramalısın "Bu ne biçim dua" deyip babaannemi suçlamaya çalışırken çok büyük bir hataya düşüyorsun duanı kabul edecek olan Allah'tır babaannem değil Ama eğer sen "ben okudum olmak zorunda madem buraya yazıyorsun öyleyse her okuyanın duası kabul olmalı" diyorsan dua etmeyi yanlış anlıyorsun demektir Allah'a dua ederken sanki herhangi birinden birşey istermişcesine pazarlık edip "30- 40 günde dileğim olsun, babanne öyle demiş bak dualarımı kabul etmezsen inancım sarsılır, duaları da dua tertip edenleride suçlarım yoksa!" diyemezsin Bu çok yanlış bir davranış olur SARIŞEKER arkadaşım Ayrıca dua ettiğin için mutlaka sevdiğine kavuşacağın garantisini beklemende çok yanlış, sen galiba dua etme olayının gerçek manasını anlayamamışsın Dua etmek Allah'a yönelmektir O'na yaklaşmak, sığınmak, yardım talep etmektir Dua ederken doğrudan O'na yönelirsin, O'nunla başbaşasındır duru bir kalple tam bir teslimiyet içinde kararı O'na bırakarak hayırlısının olmasını bekleyerek yaparsın bunu ama kabul edip etmeyeceğini bilemezsin çünkü O bizim için neyin doğru neyin yanlış olduğunu en iyi bilendir Dilekler kabul olmuyorsa böylesi daha hayırlı olduğu içindir buna inanabilirsin
|
|
|