Yalnız Mesajı Göster

11 Adım Duası Çok Etkili...

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

11 Adım Duası Çok Etkili...

Daha önce yazmışmıydım hatırlayamadım ve şu anda sitede arama yaptırmıyor ama kesinlikle etkilidir Bizzati denenmiştir Allah'ın rızası için bir veliyi vesile ederek istenmesi dinen caiz olduğuna dair bir bilgi alarak denemiştim Sonuçta ben kendi namıma Allah'tan bir şey dileyecek kadar layık bir kul değilim Ancak bir velinin , Allah'ın sevgili kulunun duasının ve yönteminin vesilesi ile yüz bulup isteyebilirim diye düşünmüştüm Benim dilim dönmez istemeye, yüzüm yok zaten kendi hayrıma neyin iyi olabileceğini bile şaşırır bilemem ama Allah Rahmandır Rahimdir her zaman dualara karşılık verendir demiştim

Bu arada ; arkadaşlar olur olmaz istekleriniz için, yada sevgili-aşk felan gibi kişinin kalbine tesir şeyler için isterken iki kere düşünün Bu türlü kısmet meseleleri önce helal daireden geçmeli (evli birisine denemeyin, iradeyi aşmayın cezası fena olur) sağlık veya fakirlik konularında bence daha uygun olur müşkiliniz gercekten hayırlı bir konuda olmalı ve gerçekten sizi aşan sadece Allah'a tevekkül edebileceğiniz(tevekkül her zaman yapılmalı ama başka çarenizde kalmadığında demek istiyorum) bir zorluk içinde kaldığınızda uygulayın Zira böyle veli bir zat'ın vesile olma sözünü suistimale çevirmeniz size daha fena olarak döner
son olarak "Ey Abdulkadir Geylani! Ey filanca! Bana yardım et, sıkıntımı gider" diye söylemeyin sakın arkadaşımızı haklı buluyorum
onun yerine ben "Ey Abdulkadir Geylani hazretleri sen Allah'ın mübarek kulusun bana şu müşkilimde benim bilemedigim yakarışımda Allah'tan çareme derman arıyorum vesile olur musun çünkü benim dilim dönmez şaşırırım bu yüzden senin gibi bir velinin duasını ancak taklit edebiliyorum" gibi söylemiştim tam olarak hatırlayamıyorum ama Allah'tan istenir ve mertebesi Allah katında daha yüksek olan , kendisini sevdiginiz kitaplarını okudugunuz az da olsa feyz aldığınız ulvi kişilerden destek alınır
acizane fikrim budur ve tabii ki peygamber efendimiz (SAV) 'e salavat edilmeli dualarda

Alıntı Yaparak Cevapla