06-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Okuduğunuzu hafızada tutmak için
Muhabbetci Nickli Üyeden Alıntı
yahu yazmayam diyorum, duramiyorum Sunada bir cevap vereyimde Ondan sonra ne yaparsaniz yapin, karismayim islerinize 
Muhammed Hakki icin, bir Hz Alinin rivayetde yapdigina bakin, birde sizlerin yaptigina , sonra elinizi vicdaniniza koyun ve sorun , aynimiymis  
1) Hz Ali Fatiha okuyor, keramet buyuruyor o yüce Sah Kumlari tek bir kerrecik bir dua ile altin ediyor 
2) Yoksul adam ayni duayi yüzlerce kez okuyor ama birsey degismiyor
3) Hz Alinin sözünü degerlendirmeye almaniz gerekir  Ne demis o mübarek insan?? ' Ne yapayım, der Duâ aynı duâ; ama, okuyan ağız aynı değildir! Duâ tamam; lâkin, okuyanın ihlâsı ve teveccühü tamam değildir!
Demekki hikmet duada degil, okuyan agizda imis! Eger hikmet duada olmus olsaydi, yoksulda ilk okudugunda kum altin olurdu   Siz bu hikayeden baska birsey anliyorsaniz, ben birsey demiyorum o zaman  
---------------
cdorder tefsirine karsi tefsir cikaririm   Alimine karsi alim cikaririm her konuda oldugu gibi bu konudada hemfikir degildir alimler Kaldiki kurani kerim bugünde gecerlidir, bu durumda sana bana ne söylüyor? Neye dikkat cekiyor, bugünkü hayatimizda bu ayeti nasil degerlendircez? 1500 yil önce gönderilmis ve ayetler sadece o günleri anlatiyorsa, o zaman bugünkü hayatimizda kuranin deger kalmamis manasi cikar, bu ise süphesiz yanlis düsünce olur 
Vesselam
-----------
Delikadir, rivayeti bir daha oku arkadasim  ortada bir Rabitalik is yoktur!! Hz Aliden yoksulum deyip para yardimi istemis adam  Eger senin dedigin gibi, bu rabitalik icin ispat ise, her dilenci Rabita kosmus olur yardimcisini Hikayede söz konusu para yardimi, yoksullugu gidermek amacli bir yardim  
'Fakirin biri, bir ağaç dibinde gölgelenmekte olan Hz Ali (r a )'ye gelir, ihtiyaçlarını arz eder:
' Çoluk-çocuk sıkıntı içindeyim, ne olur bana biraz yardımda bulunun, der
benim icin sorun yok ancak senin önceki mesajlarInda okumustum Allah Istedigi zaman zaten verir niye araya baskalarini sokuyorsun diye yazmissin Kaderin de varsa sana gelir hocaya gitmesende kaderinde yoksa gelmez istedigin hocaya gitsende, diye yazmissin yani Allah verecekse bu adama altini verIr Hz Ali kv ne gerek var demeye geliyor olay
|
|
|