Yalnız Mesajı Göster

Okuduğunuzu hafızada tutmak için

Eski 06-27-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Okuduğunuzu hafızada tutmak için

cdorder Nickli Üyeden Alıntı

sevgili muhabbetçi, bu yazında öncelikle böyle bir konuda Allah adına konuştuğun için seni yadırgadımşimdi Allahın hangi duayı kabul edip etmeyeceğini, yada hangi şekil edileni kabul edip, hangisini etmeyeceğini kim nasıl bilebilir ki, sen biliyorsun

Bir daha oku ne demisimDuanin hikmetini anlayin Duayi tekrarlamakla hakk daha cabuk yahut daha az yardim etmez Cünkü hikmet duada degil, söyleyen kalbdedemisim

Söyle bir rivayet vardir , okudunmu bilmem

Muhyiddîn-i Arabî (kuddise sırruh) hazretlerinden:
'Fakirin biri, bir ağaç dibinde gölgelenmekte olan Hz Ali (ra)'ye gelir, ihtiyaçlarını arz eder:
' Çoluk-çocuk sıkıntı içindeyim, ne olur bana biraz yardımda bulunun, der
Hz Ali (ra) hemen yerden bir avuç kum alır, üzerine okumaya başlar Sonra da avucunu açar ki, kum tanecikleri altın külçeleri hâline gelmiş
' Al, der fakire İhtiyacını karşıla!
Fakirin gözleri yerlerinden fırlayacak gibi olur:
' Allah aşkına söyle yâ Emîre'l-mü'minîn! Ne okudun da kum tanecikleri altın oluverdi? der

Hz Ali (ra) anlatır:
' Kur'ân-ı Kerîm, Fâtiha sûresine gizlenmiştir Bende Kur'an-ı Kerîm'i okudum, yani Fâtiha sûresini okudum bu kumlara
Bunu öğrenen fakir durur mu? O da bir avuç kum alır ve başlar okumaya Okur, okur, okur Ama kumlarda bir değişiklik yoktur Altın filan olmuyor, aynen duruyortekrar gelir ve İmam Ali kerremallâhü vechehû hazretlerine:
' Ben de okudum, ama birşey değişmiyor; kumlar altın olmuyor, der Emîrü'l- Mü'mînin Hz Ali (ra) boynunu büker, mahcup bir edâ ile cevap verir:
' Ne yapayım, der Duâ aynı duâ; ama, okuyan ağız aynı değildir! Duâ tamam; lâkin, okuyanın ihlâsı ve teveccühü tamam değildir!

Ne anliyorsun bundan sen? Simdi o adamda bak oturmus, oku babam oku, ha bire ayni duayi okumus amaaaa var gelki, öyle her babayigigin kari degildir kumu altin etmek4444 kerre okuyacaginiza 5000 kez okuyun? Ne degisir? Yahut bir eksik okuyun ne degiscek?

hiçbirimiz eren,derviş yada tam takvaya sahip kullar değilizelimizden geldiğince, ahir zamanda Allahtan yardım istiyoruz
şimdi bunları bile bile kalkıp onu okuma, o kadar okuma, bunu böyle yapma demek, sence haddimiz mi?

Bak yine diyorum yanlis okumussun beni ben okuma dememisim Yalniz sayilara takilmayin

hadi bunlar düşüncen anlarım, ama bide kalkıp bunu, ayette böyle söylüyor diyerek insanlara aktarman son derece yanlış

çünki alıntı yaptığın ayet senin demesini istediklerini söylemiyor yine

iki farklı tefsirden alıntı yaptımbak bakalım ne diyormuş

Tefsir cok güzel Simdi kurani kerimde bildigimiz gibi bu tür zikirlerden tek kelime ile bahs etmez demekki geriye ne kaldi? Hadisler ve rivayetlerOnlara ben pek dalmicam

Yukardaki yazdigimi okuyan anlar demek istenileni Sayilara takilmayin, sayilara takildikca sekilcilik yaparsiniz, sekilcilik ise HAKKDAN uzaklastirir, yakinlastirmaz!
Konu kisaca budur Inanirsiniz inanmassinizHerkesin kendi bilecegi birsey

Alıntı Yaparak Cevapla