Yalnız Mesajı Göster

Katar cumhuriyeti-katar cumhuriyeti hakkında bilgi-katar cumhuriyeti resimleri

Eski 06-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Katar cumhuriyeti-katar cumhuriyeti hakkında bilgi-katar cumhuriyeti resimleri

Demografi
Neredeyse bütün Katar vatandaşları İslam dinine mensuptur Etnik Arap'ların dışında çoğu vatandaş çeşitli ülkelerden petrol sektöründe çalışmak için gelmiştir Arapça ana dildir Onlarca değişik milletten insanların bulunması İngilizceyi ikinci bir milli dil haline getirmiştir Katar araplarının genelde üst düzey yönetici, bürokrat ya da mal sahibi olduğu ülkede diğer ülke arapları bankalarda, gas plantlerde ya da devletin kurumlarında memur olarak çalışırlar Ülkenin demografik yapısı göçmenlik sistemine dayalıdır Ülkede yabancı ülkelerden yaklaşık 1,5 milyona yakın işçi çalışmaktadır Genellikle Filipinler, Nepal, Hindistan gibi ülkelerden insanlar bu ülkeye inşaat, sağlık, hizmet, enerji sektörlerinde çalışmak için gelirler
Katar'da her 100 kadına 309,8 erkek vardır; bu erkeklerin lehine olan dünyanın en yüksek cinsiyet oranıdır[color="#0645ad"]

Eğitim

Yakın tarihte Katar'da eğitime büyük önem verilmeye başlandıÖğrenci sayısı az olduğundan daha iyi eğitim olanakları sağlanmaya başladı Herkese bedava olarak verilen sağlık hizmetlerinin yanında anaokulundan üniversiteye kadar eğitim tüm Katar vatandaşları için ücretsiz hale getirildi Ülkenin Katar Üniversitesi adında bir üniversitesi ve birçok yüksek eğitim kurumu vardır Başkent Doha'da yapımı devam eden eğitim kasabası ülkenin tüm ortadoğunun en büyük eğitim yeri olmasını sağlamakta ve tüm bölgeden öğrencilerin burada toplanmasını hedeflemektedir
Coğrafya

Katar Yarımadası Basra Körfezi'ne doğru Suudi Arabistan'dan çıkmış 160 km'lik bir uzantıya benzer Genellikle alçak düzlükl

Katar çöllerinden görünüm

erden oluşan ülke kumla örtülüdür Ülkenin güneyi ise çöllerle kaplıdır
İklim

Kışlar ılık ve yağışlıyazın kurak
İdari bölümler

Katar

Katar en büyük yönetimsel birim olan 7 ayrı belediyeye bölünmüştür Bunlar: Ad Doha, Al Rayyan, Umm Salal, Al Khor, Al Wakrah, AlDaayen ve Al Shamal belediyeleridir
Sosyal Hayat

Katar sosyal hayat olarak da birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadırHareketli gece hayatı ve birçok dünya starının uğrak yeridir Uçsuz bucaksız çöllerinde kamp yapabilir,Şubat ayında bile denize girilebilinmektedirBirçok alışveriş merkezleri bulunmaktadır

kaynak /vikipedi

sunum/kanka

Alıntı Yaparak Cevapla