Konu
:
Maputa neresi-Maputa Mozambik tanıtımı-resimli tanıtım
Yalnız Mesajı Göster
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maputo-Mozambik
Maputo'dan herkese merhabalar 2 haftadır Mozambik'in yani "República de Moçambique"in başkenti Maputo'da ikamet etmekteyim
Eşimin işi dolayısıyla geldiğimiz bu ülkede yaklaşık olarak 4 yıl kalmayı planlıyoruz
Hazır buralardayken sizlere de buraları tanıtırım diye düşündüm
Mozambik, 35 sene kadar önce Portekiz sömürgeliğinden çıkıp bağımsızlığını ilan etmiş bir ülke
Ülkenin resmi dili Portekizce olmakla birlikte irili ufaklı yerel diller de halen kullanımda
Ülkenin Afrika kıtasındaki konumu şu şekilde:
Okaynusa kıyısı bulunan Maputo'da okyanus iklimi hüküm sürüyor
Bu sebeple Afrika dendiğinde akla gelen kurak topraklar ve çöl benzeri görüntüler burada mevcut değil
Bilakis oldukça yeşil hatta yemyeşil bir yer burası
Güney yarım kürede bulunuyor olması sebebiyle şu an burada ilkbahar mevsiminin sonlarını yaşamaktayız ve yaz kendini hissettirmeye başladı
Nem oranının hayli yüksek olması gündüzleri sıkıcı ve sıcak bir havaya, akşamları ise nem doygunluğu sebebiyle fırtınalı yağmurlara yol açıyor
Kış ayları ise nispeten serin ve kurak oluyormuş burada
Kış dediğime bakmayın, en soğuk günlerde bile evlerde ısıtma kullanılmıyor, akşamları battaniyeyle yatılıyormuş sadece
Türkiye sahillerinin sonbaharı gibi oluyormuş yani burada kış
Bugün sizlerle buralarda dolaşırken çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum
Yerli halkın ciddi oranlardaki fakirliği, ülkedeki altyapı sorunları ve burada karşılaştığımız diğer sorunlar başka bir mesajın konusu olacak
Aşağıdaki resim evimin balkonundan bir manzara:
Gördüğünüz gibi yemyeşil bir manzaram var
Evlerin mimarisi güzel olmakla birlikte genel olarak bakımsızlar ama dediğim gibi, bu mesajın konusu güzellikler Resmin sağ arka kısmında gördüğünüz gri yer deniz
Fırtınalar ve gel-git sebebiyle deniz buraya geldiğimden beri hayli bulanık
Hatta bazen çamurumsu bir görüntüsü oluyor:
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul