Yalnız Mesajı Göster

Gemici Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gemici Çorbası



Gemici Çorbası



1 Adet balık (kaya balığı, lipsoz, kırlangıç, levrek, çinekop)
2 Çorba kaşığı un
1 Adet kuru soğan
2 Adet defne yaprağı
1 Adet havuç
1 Tutam maydanoz veya Dereotu
Su
Tuz
Sıvıyağ (zeytinyağı da olabilir)



Bir balığı alıp temizliyoruzBir tencereye alıp balığın üzerine yaklaşık 4 parmak geçecek şekilde soğuk su dolduruyoruz Üzerine defne yaprağını, maydanoz saplarını, iri doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz Ocağımızın altına yakıyoruz Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan köpüğü alıyoruz Balık pişene kadar kaynatıyoruz Balık piştikten sonra kevgir yardımıyla tabağa alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz Soğuduktan sonra balığımızın etlerine küçük parçalar şeklinde ayıklıyoruz Bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz Üzerine un koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz Havucu rendeleyip kavurduğumuz unun üzerine ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruzÇorbamızın açılması için 1 bardak soğuk su döküyoruz Hemen balık suyunu tenceremizin içine tel süzgeçle süzüyoruz Çorbamız kaynamaya başlayınca balıkları ilave ediyoruz Tuzunu ve suyunu kontrol ediyoruz Çorbamız pişince içine ince doğranmış maydanozu koyup servis yapıyoruz





Alıntı Yaparak Cevapla