Konu
:
Gemici Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Gemici Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gemici Çorbası
Gemici Çorbası
1 Adet balık (kaya balığı, lipsoz, kırlangıç, levrek, çinekop)
2 Çorba kaşığı un
1 Adet kuru soğan
2 Adet defne yaprağı
1 Adet havuç
1 Tutam maydanoz veya Dereotu
Su
Tuz
Sıvıyağ (zeytinyağı da olabilir)
Bir balığı alıp temizliyoruz
Bir tencereye alıp balığın üzerine yaklaşık 4 parmak geçecek şekilde soğuk su dolduruyoruz
Üzerine defne yaprağını, maydanoz saplarını, iri doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz
Ocağımızın altına yakıyoruz
Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan köpüğü alıyoruz
Balık pişene kadar kaynatıyoruz
Balık piştikten sonra kevgir yardımıyla tabağa alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz
Soğuduktan sonra balığımızın etlerine küçük parçalar şeklinde ayıklıyoruz
Bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz
Üzerine un koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz
Havucu rendeleyip kavurduğumuz unun üzerine ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruz
Çorbamızın açılması için 1 bardak soğuk su döküyoruz
Hemen balık suyunu tenceremizin içine tel süzgeçle süzüyoruz
Çorbamız kaynamaya başlayınca balıkları ilave ediyoruz
Tuzunu ve suyunu kontrol ediyoruz
Çorbamız pişince içine ince doğranmış maydanozu koyup servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul