Yalnız Mesajı Göster

Çinekop Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çinekop Çorbası



Çinekop Çorbası
terbiyeli çinekop çorbası - çinekop çorbası nasıl yapılır - balık çorbası

MALZEME
1 kilo çinekop
1 adet büyük boy patates
2 adet havuç
1 adet küçük boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1/2 kahve fincanı pirinç
1/2 demet maydanoz
40 gram margarin
Yeterince tuz ve karabiber
Arzu edenler için
Kereviz ve salça

Terbiyesi için:

3 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
su
İsteğe göre; 1 çorba kaşığı un

YAPILIŞI

Ayıkladığımız ve yıkadığımız çinekop balıklarını, dörde böldüğümüz kuru soğan ve defne yaprağı ile birlikte haşlayalım

Suyunu süzüp başka bir kaba aldıktan sonra, balıkların etlerini, derilerinden ve kılçıklarından ayıralım

Patetesi, havuçları ve sarımsakları soyup yarım zar büyüklüğünde keselim
Süzdüğümüz balık suyunun içine atıp haşlayalım

Pirinçleri ve ince kıydığımız maydanozları ilave edip biraz daha haşladıktan sonra, ayıkladığımız balıkları, yeterince tuz ve karabiber ile birlikte ilave edelim
Yumurta sarılarını, limon suyu ile birlikte çırpıp kaynamakta olan balık suyundan aldığımız bir kepçe su ile ılıştırdıktan sonra, hazırladığımız terbiyeyi de çorbaya ilave edip afiyetle yiyelim

Not: Çorbanın biraz daha koyu kıvamlı olmasını isteyenler, terbiyeye 1 çorba kaşığı un ilave edebilirler Arzu edenler bu çorbayı terbiye yerine salçalı da yapabilirler


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla