Konu
:
Oktay Usta Fırında Alabalık Buğulama
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta Fırında Alabalık Buğulama
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta Fırında Alabalık Buğulama
Oktay Usta Fırında Alabalık Buğulama
Malzemeleri: 2 Adet alabalık
-1 Adet patates
- 4 Çorba kaşığı kırmızı biber veya sosu
- Yeteri miktarda domates sosu
- 1 Kase dilimlenmiş mantar
- 2 Defne yaprağı
- 1 Tatlı kaşığı karabiber
- 1 Adet limon
- Biraz tuz, biraz maydanoz ve zeytinyağı
- Yeteri kadar su ve yağlı kağıt
Yapılışı:
Alabalıklasrımızı temizledikten sonra fırın kabına yerleştiriyoruz
Karın boşluğuna limon dilimleri maydanoz ve karabiberi koyuyoruz
Üzerlerine dört eşit parçaya bölünmüş ince doğranmış patateslerimizi yerleştiriyoruz
Dilimlenmiş mantarlarımızı, kırmızı biber veya sosunu, domates sosunu ve defne yaprağını, suyunu yağını ilave ederek üzerini yağlı kağıt ile kapıyoruz
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dk kadar pişiriyoruz
Fırından almadan önce 5 dk
yağlı kağıdı alarak üzerinin kızarmasını sağlıyoruz
Fırından çıkararak servise hale getiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul