Konu
:
Osmanlı Mutfağından Midye Pilakisi
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Mutfağından Midye Pilakisi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Mutfağından Midye Pilakisi
Osmanlı Mutfağından Midye Pilakisi
5 kişilik
Malzemeleri:
- 40 adet iç midye
- 6 Çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 Orta boy soğan (piyaz doğranmış)
- 3 Orta boy domates (kabukları soyulup, ince ince doğranmış)
-10 diş sarmısak (soyulup,
bütün bırakılmış)
-1 adet ince kıyılmış maydonoz
- tuz ve karabiber
-1 adet limon (suyu ya da koruk suyu)
Yapılışı:
1
İç midyeleri soğuk suda birkaç kez yıkayın ve bir süzgece çıkarın
2
Tencerede zeytinyağını kızdırın
Soğanı yağda kavnıp, pembeleştirin
Kavrulmuş soğana iç midyeleri de katıp kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeyi sürdürün
Domatesleri ekleyip, karıştırın
3
Sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi katın
Limon suyunu (ya da koruk suyunu) gezdirip, malzemenin düzeyine kadar su ekleyin
Pilakiyi kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin
4
Pişen midye pilakisini ateşten alıp, soğumaya bırakın
Soğuyunca tabaklara aktarıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul