Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Mutfağından Midye Pilakisi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Mutfağından Midye Pilakisi



Osmanlı Mutfağından Midye Pilakisi
5 kişilik
Malzemeleri:
- 40 adet iç midye
- 6 Çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 Orta boy soğan (piyaz doğranmış)
- 3 Orta boy domates (kabukları soyulup, ince ince doğranmış)
-10 diş sarmısak (soyulup,
bütün bırakılmış)
-1 adet ince kıyılmış maydonoz
- tuz ve karabiber
-1 adet limon (suyu ya da koruk suyu)
Yapılışı: 1 İç midyeleri soğuk suda birkaç kez yıkayın ve bir süzgece çıkarın
2 Tencerede zeytinyağını kızdırın Soğanı yağda kavnıp, pembeleştirin Kavrulmuş soğana iç midyeleri de katıp kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeyi sürdürün Domatesleri ekleyip, karıştırın
3 Sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi katın Limon suyunu (ya da koruk suyunu) gezdirip, malzemenin düzeyine kadar su ekleyin Pilakiyi kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin
4 Pişen midye pilakisini ateşten alıp, soğumaya bırakın Soğuyunca tabaklara aktarıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla