Konu
:
Meyaneli Gemici Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Meyaneli Gemici Çorbası Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyaneli Gemici Çorbası Tarifi
Meyaneli Gemici Çorbası Tarifi
MALZEMELER
° 1 Adet balık (kaya balığı, lipsoz, kırlangıç, levrek, çinekop) 11 Adet kuru soğan 2 Adet defne yaprağı
• 2 Çorba kaşığı un 1 Tutam maydanoz veya Dereotu
11 Adet havuç Su «Tuz
• Sıvıyağ (zeytinyağı da olabilir)
Yapılışı:
Bir balığı alıp temizliyoruz
Bir tencereye alıp balığın üzerine yaklaşık 4 parmak geçecek şekilde soğuk su dolduruyoruz
Üzerine defne yaprağını, maydanoz saplarını, iri doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz
Ocağımızın altına yakıyoruz
Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan köpüğü alıyoruz
Balık pişene kadar kaynatıyoruz
Balık piştikten sonra kevgir yardımıyla tabağa alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz
Soğuduktan sonra balığımızın etlerine küçük parçalar şeklinde ayıklıyoruz
Bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz
Üzerine un koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz
Havucu rendeleyip kavurduğumuz unun üzerine ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruz
Meyanemizin açılması için 1 bardak soğuk su döküyoruz
Hemen, balık suyunu tenceremizin İçine tel süzgeçle süzüyoruz
Çorbamız kaynamaya başlayınca balıkları ilave ediyoruz
Tuzunu ve suyunu kontrol ediyoruz
Çorbamız pişince içine ince doğranmış maydanozu koyup servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul