Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi



Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
Malzemeler
(4 kişilik)
4 levrek
4 patates
10-12 kültür mantarı
2 soğan
4-5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı ayçiçeği
yağı
Tuz, tane karabiber
1 çay bardağı
beyaz şarap
200 mi krema
1 ‘er dolmalık kırmızı ve
sarı biber
Yapılışı:
Balıkları temizleyip bol suyla yıkayın ve süzün Mantarları nemli bezle silip dilimleyin Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Biberleri temizleyip dilimleyin Bir tencereye ayçiçeği yağını alıp ısıtın Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun Patates, mantar, karabiber ve şarabı ilave edip 3-4 dakika daha kavurun Balıkları tencereye alıp 10-15 dakika pişirdikten sonra fırın tepsisine aktarın Kalan sos ve çırpılmış^rerpayı karıştırıp balıkların üzerine yayın 200 dereceye ayarlı fırının ızgara bölümünde 5-6 dakika pişirin Kremalı balıkları fırından alıp servis tabaklarına yerleştirin Renkli biberlerle süsleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla