Konu
:
Sebzeli Izgara İspendek
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Izgara İspendek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Izgara İspendek
Sebzeli Izgara İspendek
Malzemeler
(4 kişilik)
2 ispendek ya da levrek
2 patates
100 gr haşlanmış bezelye
10 kiraz domates
4 diş sarımsak
4 dal taze biberiye
5 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber
Kırmızı toz biber
Yapıştır:
Ispendek ya da levrek balığını temizleyip bir kaba alın
Üzerine tuz, kırmızı toz biber, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip 1 saat marine edin
Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Domatesleri yıkayın
Marine ettiğiniz balığı süzerek ısıya dayanıklı cam bir kaba aktarın
Yağını da süzüp bir tavaya alın ve patatesleri, sarımsakları yumuşayıncaya kadar soteleyin
Domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
Ocaktan alın
Balığın kenarlarına hazırladığınız sebzeli karışımı yayın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Fırından alıp sıcak servis yapın
Ispendek:
Eti en lezzetli balıkların başında gelir
Denizlerimizde ve denizlerin nehirlerle karıştığı acı su bölgelerinde yaşarlar
Levrek ailesindendirler
Boyu 40 santimden küçüklere Ispendek denir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul