Yalnız Mesajı Göster

Kabak Kalyesi Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Kalyesi Tarifi




Osmanlı Mutfağı Kabak Kalyesi Tarifi
5 kişilik
Malzemeleri:
- 500 gr koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
- 200 gr soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
- tuz
- taze çekilmiş karabiber -1 çay kş tarçın
- 600 gr kabak
-1/2 adet limon (suyu)
- 5 diş sarmısak
- 2 çorba kş üzüm pekmezi -1 çay kş kuru nane
Yapılışı:
1 Bir kapta etleri, soğan, tuz, biber, ve tarçın ile karıştırın Kabakların baş ve diplerini keserek atın Bıçakla dışlarını kazıyın Yıkayıp, süzgece çıkarın İçlerini oyarak çıkarın, kalan dış kısmını doğrayın
2 Tencereye bir kat kabak, bir kat et dizin Limon suyunu gezdirip, üzerlerini örtecek kadar su ekleyin Tencereyi ateşe oturtup, bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, 30 dakika pişirin
3 Sarımsakları havanda biraz su ile dövüp, bu suyu bir süzgeçten süzün Ateşten almadan önce içine sarımsaklı suyu ve pekmezi katıp tencereyi karıştırın Naneyi serpin, birkaç dakika daha pişirerek tencereyi ateşten alın
4 Kabak kalyesini sahanlara aktarın, üzerlerine kuru nane serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla