06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi
İftar Yemekleri Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi
Malzemeler:
8 adet küçük patlıcan veya
kabak
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 4-5 adet soğan ® 7-8 diş sarmısak
• 3 adet domates
• 2-3 adet sivri biber
• Yarım demet maydanoz, dereotu
• 1-2 dal taze nane veya 1 çay kaşığı kuru nane
• 2 çay kaşığı şeker
• Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patlıcanların saplan kısa kesilir, baş kısmı düzeltilir ve alaca soyulur Tuzlu suda yarım saat bekletilir, yıkanır, kurulanır (Kabaklar, yıkanıp kurulanır; kazımadan baş ve uç kısımları kesilir )
I Yağda çevirerek hafif pembe kızartılır, tepsiye dizilir
i Üzerleri, bıçak alta geçmeyecek şekilde boydan boya kesilir
î Soğan, yarım halka şeklinde, biber ve sarımsak küçük doğranır Sıvı yağda hafifçe kavrulur 2 domates rendelenir, karıştırılır Doğranmış maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir
5 Kızartılan sebzelerin içine doldurulur Üzerlerine domates dilimleri konur
i Tepsinin kenarından 1 bardak su ilave edilip, hafif ateşte yavaş yavaş pişirilir
|
|
|