Yalnız Mesajı Göster

Reisin Kayığı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reisin Kayığı Tarifi



Oktay Usta Reisin Kayığı Tarifi
MALZEMELER
• 6 Adet orta boy kemer patlıcan
• 1 Çorba kasesi beyaz peynir
• 4 Adet yeşil biber
• 2 Adet domates
• 1 Tutam maydanoz
• 1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar peyni]
• Tuz
• Karabiber
• Sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanlarımızı ocağın en yüksek ısısında közlüyoruz Kabuklarını soyup borcam içerisinde yan yana diziyoruz Patlıcanların saplarını kesmiyoruz Bir bıçak yardımıyla orta kısımlarını yarıyoruz 2 diş sarımsağı ince ince doğrayıp yarım çay bardağı sıvıyağla karıştırıp bir kısmını patlıcanların üzerine döküyoruz İç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz Beyaz peyniri iri yerinden rendeliyoruz Üzerine domatesleri ve biberleri ince ince doğrayıp karıştırıyoruz Patlıcanlarımızın içini aynen karnı yarıkta olduğu gibi dolduruyoruz Rendelenmiş kaşar peynirini patlıcanlarımızın üzerine paylaştırıyoruz Geriye kalan sıvıyağ ve sarımsak karışımını patlıcanlarımızın üzerine döküyoruz ve üzerine dilim domates ve biber koyduktan sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz Fırından çıkarınca servis tabağına alıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla