Konu
:
Reisin Kayığı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Reisin Kayığı Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reisin Kayığı Tarifi
Oktay Usta Reisin Kayığı Tarifi
MALZEMELER
• 6 Adet orta boy kemer patlıcan
• 1 Çorba kasesi beyaz peynir
• 4 Adet yeşil biber
• 2 Adet domates
• 1 Tutam maydanoz
• 1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar peyni]
• Tuz
• Karabiber
• Sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanlarımızı ocağın en yüksek ısısında közlüyoruz
Kabuklarını soyup borcam içerisinde yan yana diziyoruz
Patlıcanların saplarını kesmiyoruz
Bir bıçak yardımıyla orta kısımlarını yarıyoruz
2 diş sarımsağı ince ince doğrayıp yarım çay bardağı sıvıyağla karıştırıp bir kısmını patlıcanların üzerine döküyoruz
İç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz
Beyaz peyniri iri yerinden rendeliyoruz
Üzerine domatesleri ve biberleri ince ince doğrayıp karıştırıyoruz
Patlıcanlarımızın içini aynen karnı yarıkta olduğu gibi dolduruyoruz
Rendelenmiş kaşar peynirini patlıcanlarımızın üzerine paylaştırıyoruz
Geriye kalan sıvıyağ ve sarımsak karışımını patlıcanlarımızın üzerine döküyoruz ve üzerine dilim domates ve biber koyduktan sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz
Fırından çıkarınca servis tabağına alıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul