Konu
:
Zeytinyağlı Bombay Fasülye
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Bombay Fasülye
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Bombay Fasülye
Oktay Ustadan Zeytinyağlı Bombay Fasülye Tarifi
Malzemeleri: • 1 Çorba kasesi tepeleme haşlanmış fasulye •4 Diş sarımsak
• 1 Adet büyük boy kuru soğan •1 Tatlı kaşığı salça (domates veya
biber) • 1 Adet kereviz • 1 Tutam maydanoz •Zeytinyağı •Tuz •Şeker •Su
Yapılışı:
Fasulyelerimizi akşamdan ıslatıyoruz, haşlıyoruz, soğutuyoruz
Tenceremize zeytinyağı döküyoruz
Soğan ve sarımsağı ilave ediyoruz, kavuruyoruz
Üzerine mevsimine göre domates veya biber salçası ilave ediyoruz
Üzerine soğuk su ilave edip fasulyeleri tencereye alıyoruz
Kaynamaya yakın kerevizi fasulye boyutlarına yakın doğrayıp ilave ediyoruz
Tuzu, şekeri ve yeteri kadar suyu ayarlıyoruz
Kısık ateşte pişiriyoruz
Soğumaya bırakıyoruz, servis tabağını alıp üzerine ince doğranmış maydanoz ve kereviz yapraklan serpiyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul