Konu
:
Çilek Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Çilek Konservesi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilek Konservesi
Çilek Konservesi
Çilek Konservesi Tarifi - Çilek Konservesi Nasıl Yapılır - Çilek Konservesi Malzemeleri
En İyi çilek konservesi etil, sıkı, orta irilikte, pembe ve kırmızı renkte olan kokulu çileklerden yapılır
Çilekler önce büyük süzgeçlere doldurulur, daldırma yoluyla tamamiyle duru su çıkıncaya kadar yıkanır
Sonra çöpleri teker teker çıkarılır
Bir kilo çileğe 400 - 500 gram toz şekeri hesabiyle çilekler şekere yatırılır
Yani bir sıra çilek, bir sıra toz şekeri olmak Özere çilekle şeker kat kat yerleştirilir
Çilek böylece bir gece şekerde bırakılır
Çileğin suyunu emecek olan şeker erir
Şeker erlmemlşse kap olduğu gibi ateşe oturtulur ve hafifçe ısıtılarak şeker eritilir (Çileklerin kaynamamasına dikkat edilmelidir) Çilekler steril yani kaynar su İçinde tutularak mikropları yok edilmiş kavanozlara doldurulur, üzerlerine de kavanozun ağzında ikibuçuk santimlik bir boşluk kalıncaya kadar kendi şurubundan doldurulur
Kavanozlardaki hava çıkarıldıktan, ağızları temiz bezle silinip İyice kapatıldıktan sonra 100 santigrat derecesinde kaynamakta olan pastörizasyon kazanlarına yerleştirilir
Çilekle şerbeti ısıtılmadan kavanozlara doldurulmuşsa 20 dakika, sıcak doldurulmuşsa 15 dakika pastörize edilir ve bundan önceki tariflerde anlatıldığı biçimde soğutulup etiketlenir ve kilere kaldırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul