Yalnız Mesajı Göster

Salatalık Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salatalık Turşusu



Salatalık Turşusu
Salatalık Turşusu Tarifi - Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır - Salatalık Turşusu Malzemeleri






MALZEMELER

3 kg salatalık

8 diş sarımsak

1 çorba kaşığı limon tuzu

6 çorba kaşığı kalın tuz

1,5 çay bardağı sirke

1 tatlı kaşığı şeker

1 avuç nohut

1 demet maydanoz

1 limon

Salatalıkları yıkayın ve iğneyle bir iki delik delin Maydanozları yıkayın ve 3 Litrelik kavanozun dibine yarısını yerleştirin Salatalıkları sıkıca yerleştirin Yerleştirirken ara ara sarımsak koyun Limonu ince dilimler halinde kesin Kavanozun yan taraflarına dizin 1,5 lt suya kalın tuzu ve limon tuzunu ekleyin, iyice karıştırın Salatalıkların üstüne dökün Salamura su az gelirse aynı ölçülerle bir kez daha yapın Sirkeyi ve şekeri ekleyin Nohutları kavanozun içine atın Maydanozların kalanını kavanozun ağzına kapatın Kavanozun kapağını kapatın Ters çevirerek serin bir yerde yaklaşık 3-4 hafta bekletin Salatalıkların rengi sarıya döndüğünde, ortadan ikiye kesildiğinde etinin rengi de aynıysa turşunuz olmuş demektir Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla