Konu
:
Salatalık Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Salatalık Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salatalık Turşusu
Salatalık Turşusu
Salatalık Turşusu Tarifi - Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır - Salatalık Turşusu Malzemeleri
MALZEMELER
3 kg
salatalık
8 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon tuzu
6 çorba kaşığı kalın tuz
1,5 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 avuç nohut
1 demet maydanoz
1 limon
Salatalıkları yıkayın ve iğneyle bir iki delik delin
Maydanozları yıkayın ve 3 Litrelik kavanozun dibine yarısını yerleştirin
Salatalıkları sıkıca yerleştirin
Yerleştirirken ara ara sarımsak koyun
Limonu ince dilimler halinde kesin
Kavanozun yan taraflarına dizin
1,5 lt
suya kalın tuzu ve limon tuzunu ekleyin, iyice karıştırın
Salatalıkların üstüne dökün
Salamura su az gelirse aynı ölçülerle bir kez daha yapın
Sirkeyi ve şekeri ekleyin
Nohutları kavanozun içine atın
Maydanozların kalanını kavanozun ağzına kapatın
Kavanozun kapağını kapatın
Ters çevirerek serin bir yerde yaklaşık 3-4 hafta bekletin
Salatalıkların rengi sarıya döndüğünde, ortadan ikiye kesildiğinde etinin rengi de aynıysa turşunuz olmuş demektir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul