Konu
:
Zencefil Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Zencefil Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefil Turşusu
Zencefil Turşusu
Zencefil Turşusu Tarifi - Zencefil Turşusunun Yapılışı - Zencefil Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 adet orta boy taze zencefil (kabuğu soyulmuş)
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç sirkesi
1 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
Zencefili ince uzun şeritler halinde doğrayın (bunun için sebze soyacağından faydalanabilirsiniz)
Üzerine tuzu dökün ve karıştırın
Bir saat boyunca bu şekilde bekleterek zencefilin suyunu bırakmasını sağlayın
Suyunu süzün ve zencefilleri kurulayın
Pirinç sirkesinin içine şekeri ekleyin ve orta ateşte, ara ara karıştırarak, kaynayana kadar pişirin
Kaynadıktan sonra altını kısın ve 5 dakika daha pişirin
Bir kavanoza zencefilleri koyun ve üzerine kaynar haldeki sirkeyi ekleyin
Oda sıcaklığına gelene kadar birkaç saat beklettikten sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve buzdolabına koyun
İki gün geçtikten sonra zencefil tuşunuz servise hazır olacaktır
Buzdolabında dilediğiniz kadar saklayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul