Konu
:
Pancar Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Pancar Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pancar Turşusu
Pancar Turşusu
Pancar Turşusu Tarifi - Pancar Turşusu Nasıl Yapılır - Pancar Turşusu Malzemeleri
Pancar Turşusu
Malzemeler
* 3 kg Pancar
* Su
* 10 diş Sarımsak
* 1 su bardağı Sirke
* 1 tatlı kaşığı Şeker
* 1 çorba kaşığı Tuz
*
* 4 kg Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Pancarların yeşil yapraklarını kesin
Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla yıkayın
Pancarları, üzerini örtecek kadar suda yumuşayana dek haşlayın
Sıcakken suyun içinden çıkarın
Kabuklarını incecik soyun
Pancarları büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün
Temiz bir kavanoza doldurun
Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirke, 1 çorba kaşığı kayatuzunu ve1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyin
Tuz ve şeker eriyene dek karıştırın
Karışımı pancarların üzerine ilave edin
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın
Oda sıcaklığında 2 gün bekletin
İkinci günün sonunda turşu yenmeye hazır olacaktır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul