Yalnız Mesajı Göster

Pancar Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Turşusu



Pancar Turşusu
Pancar Turşusu Tarifi - Pancar Turşusu Nasıl Yapılır - Pancar Turşusu Malzemeleri





Pancar Turşusu



Malzemeler

* 3 kg Pancar
* Su
* 10 diş Sarımsak
* 1 su bardağı Sirke
* 1 tatlı kaşığı Şeker
* 1 çorba kaşığı Tuz
*
* 4 kg Kisilik
* Mutfak: Belirsiz


Hazırlanışı
Pancarların yeşil yapraklarını kesin Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla yıkayın Pancarları, üzerini örtecek kadar suda yumuşayana dek haşlayın Sıcakken suyun içinden çıkarın Kabuklarını incecik soyun Pancarları büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün Temiz bir kavanoza doldurun Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirke, 1 çorba kaşığı kayatuzunu ve1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyin Tuz ve şeker eriyene dek karıştırın Karışımı pancarların üzerine ilave edin Kavanozun kapağını sıkıca kapatın Oda sıcaklığında 2 gün bekletin İkinci günün sonunda turşu yenmeye hazır olacaktır

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla