Konu
:
Karışık Turşular
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Turşular
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Turşular
Karışık Turşular
Karışık Turşular Tarifi - Karışık Turşular Nasıl Yapılır - Karışık Turşular Malzemeleri
Karışık Turşular
Karışık Turşular
Malzemeler
* 1 adet orta boy Lahana
* 1,5 kg Sivri Biber
* 3 kg yeşil Domates
* 2-3 adet Havuç
* 3-4 baş Sarımsak
* yeterince Tuz (kaya tuzu)
* Su
*
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Sebzeleri bol suyla yıkayın
Lahanayı iri parçalar halinde doğrayın
Geniş bir kavanoza bir kısmını yerleştirin
Üzerine bir sıra sivribiber, domates ve dilimlenmiş havuç dizin
Ar alarma soyulmuş sarmısak yerleştirin
Turşu suyunu 1 litre suya 6 çorba kaşığı tuz olacak şekilde hazırlayın
Tuz eriyene dek suyu karıştırın
Kavanoza doldurun
Kavanozun kapağını açık olarak 1 gün bekletin
1 günün sonunda kavanozun içinde su ve sebze azalmışsa ekleyin
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın
Arada bir kavanozu alt üst edin
Güneş ışığı almayan bir yerde 2 ay bekletin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul