Konu
:
Karışık Sebze Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Sebze Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Sebze Turşusu
Karışık Sebze Turşusu
Karışık Sebze Turşusu Tarifi - Karışık Sebze Turşusu Nasıl Yapılır - Karışık Sebze Turşusu Malzemeleri
Karışık Sebze Turşusu
Malzemeler
* 4 adet Acur
* 3 adet Havuç
* Sivri Biber
* 2-3 baş Sarımsak
* Kereviz sapı ve yaprakları
* 1/2 demet Maydanoz
* 5-6 adet yeşil Domates
* 4-5 adet kırmızı Domates
* 1 adet Lahana
* Turşunun Suyu İçin :
* 1 çay bardağı kaya Tuz
* 1 çorba kaşığı Limon Tuzu
* 1 çorba kaşığı Şeker
* 1/2 su bardağı Sirke
* 1 adet Aspirin
* 1/2 fincan Sıvı Yağ
*
* 1 kavanoz Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Sebzeleri yıkayalım
Çatalla sebzelerin ortalarına delik açalım
Kavanozun en altına acurları yerleştirelim
Havuçları boyuna dörde bölelim
Kavanoza sırasıyla havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, maydanozu, lahanaları (lahanayı yapraklarına ayırıp iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve dilediğiniz büyüklükte dilimleyin) kereviz dallarını ve kırmızı domatesleri koyalım
Soyulmuş sarımsakları ikiye bölerek kavanozun her yerine serpiştirelim
Turşunun suyuna tuz ilave edip kaynatalım
Daha sonra soğumasını bekleyelim
İçine limon tuzunu, sirkeyi, şekeri, aspirini katıp karıştıralım
Kavanozun içine hazırladığımız bu suyu dökelim
Üzerine küf yapmaması için sıvı yağ gezdirelim
Kavanozun ağzını sıkıca kapatalım
10-15 gün içinde turşu yenmeye hazır duruma gelir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul