Konu
:
Gülbiber Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Gülbiber Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gülbiber Turşusu
Gülbiber Turşusu
Gülbiber Turşusu Tarifi - Gülbiber Turşusu Nasıl Yapılır - Gülbiber Turşusu Malzemeleri
Gülbiber Turşusu
Malzemeler
* 2,5 kg turşuluk Dolmalık Kırmızı Biber
* 1/2 kg Havuç
* 1/2 kg Lahana
* 1 demet Maydanoz
* 2 baş Sarımsak
* 1/2 kg Domates
* 2 çorba kaşığı tepeleme Tuz (turşu tuzu)
* 4,5 su bardağı Su
* 2 su bardağı Sirke
* 1 çorba kaşığı Limon Tuzu
*
* 5 lt kavanoz için Kisilik
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Biberleri ağız kısımlarını kesip çekirdek yataklarını çıkaralım
Yıkanmış ve soyulmuş havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayalım
Lahanaları ve maydanozu ince kıyalım
Sarımsakları 3'e keselim
Domatesleri fındık iriliğinde doğrayalım
Doğranmış tüm malzemeyi bir kapta birleştirip üzerine, 1 çorba kaşığı tepeleme turşu tuzunu katalım ve iyice yoğuralım
Malzemeyi biberlere pay ederek dolduralım ve kavanoza yerleştirelim
Bu arada dört buçuk bardak suyu, üzüm sirkesini, kalan turşu tuzunu ve limon tuzunu bir kapta birleştirip karıştıralım
Kavanozdaki biberlerin üzerlerine pay ederek dökelim
Kavanozun kapağını kapatarak buzdolabında veya çok serin bir yerde 1 hafta bekletelim
Not Hazırladığınız turşu suyu kavanozu doldurmuyorsa suyu, tuzu ve sirkeyi orantılı olarak arttırın
Ayrıca turşunun daha çabuk olmasını istiyorsanız öncelikle 1-2 gün kavanozu oda sıcaklığında bekletin
Sonrasında serin bir yerde muhafaza edin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul