Konu
:
Sarımsaklı ve Naneli Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsaklı ve Naneli Patlıcan
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsaklı ve Naneli Patlıcan
Sarımsaklı ve Naneli Patlıcan
Naneli Patlıcan Turşu Tarifi - Sarımsaklı ve Naneli Patlıcan Nasıl Yapılır - Sarımsaklı ve Naneli Patlıcan Malzemeleri
Malzemeler
* 1 kg Kavanoz İçin :
* 1 kg kemer Patlıcan
* 100 ml Beyaz Şarap sirkesi
* 300 ml Su
* 1 çorba kaşığı Hardal Tohumu
* 100 gr Şeker
* 1 baş Sarımsak
* 20 yaprak taze Nane
* Sızma Zeytinyağı
* Tuz
*
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Patlıcanları yıkayıp, dilimleyin
Üzerine bol miktarda tuz serpin
Birkaç saat dinlenmeye bırakın
Yıkayıp kuruladıktan sonra çok sıcak ızgara üzerinde pişirin
Sirkeyi, 300 ml suyu, hardal tohumlarını şeker ile birlikte kaynatın
Kaynar suya patlıcanları atıp, çıkarın
SüzSüzüp bir bez üzerinde kurumaya bırakın
Diş sarımsakları ve nane yapraklarını patlıcanlarla birlikte kavanoza yerleştirin
Zeytinyağı ile patlıcanları örtüp kavanozun ağzını sıkıca kapatın
Güneş görmeyen serin bir yerde 2-3 gün bekletin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul