Konu
:
Yağlı Acı Biber Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Yağlı Acı Biber Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yağlı Acı Biber Turşusu
Yağlı Acı Biber Turşusu
Acı Biber Turşusu Tarifi - Yağlı Acı Biber Turşusu Tarifleri - Yağlı Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır - Yağlı Acı Biber Turşusu Malzemeleri
Malzemeler
* 1 lg kavanoz için :
* 1 kg Yeşil Biber Kırmızı biber,Sarı biber
* 2 adet kuru acı Biberiye
* 2 diş Sarımsak
* 500 ml Beyaz Şarap sirkesi
* Sızma Zeytinyağı
* Tuz
*
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Biberleri yıkayıp, kurulayın
Hepsini teker teker alüminyum folyoya sarıp, 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin
Fırından çıkarıp, akan soğuk suyun altında kabuklarını soyun
Birkaç dakika kadar sirke ve aynı oranda suyun içinde kaynatın
Suyunu süzüp, kurulayın
Kuru acı biber ve sarımsakları ezin
Bu karışımı biberlerin üzerine serptikten soma, biberleri kavanoza alın
Kavanoza yerleştirirken boş yer kalmamasına dikkat edin
Üzerine zeytinyağı gezdirip, kavanozun ağzmı sıkıca kapatın
Güneş görmeyen serin bir yerde 2 gün bekletin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul