Yalnız Mesajı Göster

Karnabahar Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Turşusu



Karnabahar Turşusu
turşu tarifleri - karnabahar turşusu nasıl yapılır



Malzemeler
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
2-3 yaprak mor lahana
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak

Yapılışı

Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur
Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur,
içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar ,
sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun
kapağı sıkı bir şekilde kapatılır
Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur

Alıntı Yaparak Cevapla