Konu
:
Karnabahar Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Karnabahar Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabahar Turşusu
Karnabahar Turşusu
turşu tarifleri - karnabahar turşusu nasıl yapılır
Malzemeler
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
2-3 yaprak mor lahana
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak
Yapılışı
Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur
Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur,
içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar ,
sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun
kapağı sıkı bir şekilde kapatılır
Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul