Yalnız Mesajı Göster

bulgurlu fındık köftesi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

bulgurlu fındık köftesi





Hamur Malzemesi:
  • 2 su bardağı yarma
  • 2 su bardağı ince bulgur
Kıyma Malzemesi:
  • 600 gram kıyma
  • 1 kg soğan
  • 2 sb ceviz
Hamurun Yapılışı:
[*]Bulgur ve yarma sıcak suda kısır gibi ıslatılır İçine pul biber ve tuz koyulup dinlendirilir (1 saat kadar) [*]Dinlendikten sonra malzemeler güzel bir şekilde yoğurulur ve misket büyüklüğünde yuvarlanır[*]Misket şeklini verdikten sonra 2 saat kadar dinlendirilir Dinlendikten sonra tuzlu ve kaynatılmış suda misketler haşlanır
Kıymanın Yapılışı:[*] Soğan sıvıyağda hafif pembeleşecek şekilde kavrulur ve kıyma içine atılır İçine atılan kıyma ile birlikte kavrulurlar İçine bol karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 sb ceviz , yarım bağ maydanoz doğranarak içine atılır [*]Hazırlanan kıymanın içine köfteler atılırak karıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla