Yalnız Mesajı Göster

Pratik Güveç

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Güveç





Malzemeler:
  • 1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 paket (750gr kadar) mantar
  • 4-5 sivribiber
  • 3 domates
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • tuz
  • tane karabiber

Hazırlanması:[*]Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin[*]Sivribiber, domates, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin Tuz ve karabiberi ekleyin[*]Servis yapacağınız fırın kabına alın, servisten yarım saat önce 200C fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peynirip serpip kaşarlar eriyene kadar pişirinafiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla