Konu
:
Kabak Turşusu 2
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Turşusu 2
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Turşusu 2
Kabak Turşusu 2
kabak turşusu nasıl yapılır - kabak turşusunun tarifi
5 kişilik
Malzemesi:
-1,5 kg
kabak (olgunlaşmamış,küçük)
ya da (portakal büyüklüğünde)
-tuz
-10 adet kırmızı arnavutbiberi
- 500 ml
sirke (2 su bardağı)
Yapılışı:
1
Kabakları yıkayıp süzdürün
Tencerede tuzlu su kaynatıp, içine atın
îki taşım kaynatarak süzdürüp sudan alın
Bir süzgece çıkarın
2
Haşlanan kabakları dörde bölün
Üzerlerine kırmızı arnavutbiberi serpip kavanozlara yerleştirin
Kavanozları sirke ile tamamlayın
Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın
3
Turşuyu 1 hafta bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul