Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Turşusu



Patlıcan Turşusu
Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır - Turşu Tarifleri


5 kişilik

Malzemesi:

-1 kg patlıcan (olgunlaşmamış
küçüklerinden seçilmiş)
-tuz
-1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-1/2 bağ kereviz yaprakları
(ince kıyılmış)
-10 diş sarımsak (soyulup, doğranmış)
-3 adet çuşka biberi (tohumları
temizlenip, dörde bölünmüş)
-5 dal kereviz sapı
-500 ml sirke (2 su bardağı)

Yapılışı:

1Patlıcanları, saplarını keserek temizleyin Gövdeden kopmayacak biçimde uzunlamasına dörde ayırın Tencerede tuzlu su kaynatıp, içine atın ve 5 dakika haşlayın Bir süzgece çıkarıp, üzerine ağırlık koyarak 24 saat süzülmeye bırakın

2İnce kıyılmış maydanoz ve kerevizi sarımsaklarla karıştırın Patlıcanlann kollarının arasına bu harcı doldurup, üzerlerine biber parçalarını koyun Patlıcanları birkaç yerinden kereviz sapları ile bağlayın Düzgün bir biçimde kavanoza yerleştirin Üzerlerini örtecek kadar sirke koyun Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın

3Turşuyu 5-10 gün bekletip, kısa sürede tüketin Eğer uzun süre saklayacaksanız, ilkin 20 gün, sonra da 2 ay içinde suyunu değiştirin ve 1 yıl kadar kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla