Konu
:
Patlıcan Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Turşusu
Patlıcan Turşusu
Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır - Turşu Tarifleri
5 kişilik
Malzemesi:
-1 kg
patlıcan (olgunlaşmamış
küçüklerinden seçilmiş)
-tuz
-1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-1/2 bağ kereviz yaprakları
(ince kıyılmış)
-10 diş sarımsak (soyulup, doğranmış)
-3 adet çuşka biberi (tohumları
temizlenip, dörde bölünmüş)
-5 dal kereviz sapı
-500 ml
sirke (2 su bardağı)
Yapılışı:
1
Patlıcanları, saplarını keserek temizleyin
Gövdeden kopmayacak biçimde uzunlamasına dörde ayırın
Tencerede tuzlu su kaynatıp, içine atın ve 5 dakika haşlayın
Bir süzgece çıkarıp, üzerine ağırlık koyarak 24 saat süzülmeye bırakın
2
İnce kıyılmış maydanoz ve kerevizi sarımsaklarla karıştırın
Patlıcanlann kollarının arasına bu harcı doldurup, üzerlerine biber parçalarını koyun
Patlıcanları birkaç yerinden kereviz sapları ile bağlayın
Düzgün bir biçimde kavanoza yerleştirin
Üzerlerini örtecek kadar sirke koyun
Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın
3
Turşuyu 5-10 gün bekletip, kısa sürede tüketin
Eğer uzun süre saklayacaksanız, ilkin 20 gün, sonra da 2 ay içinde suyunu değiştirin ve 1 yıl kadar kullanın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul