Yalnız Mesajı Göster

Üzüm Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzüm Turşusu



Üzüm Turşusu
üzüm turşusu nasıl yapılır - yeşil üzüm turşusu

5 kişilik

Malzemesi:

-1 kg yeşil üzüm (kabuğu kalın ve
salkımı seyrek olanlarından secilmiş)
-tuz
-500 ml sirke (2 su bardağı)

Yapılışı:

1Üzümleri yıkayıp süzdürün Tencerede tuzlu su kaynatın Üzümleri kaynar suya batırıp, pörsümemeleri için hemen çıkarın

2Haşlanan üzümleri kavanozlara yerleştirin Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın

3Hem ekşi, hem tuzlu hem de tatlı tadı ile çok özel olan bu turşuyu 40 gün bekletip, istendiğinde çıkararak servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla