Konu
:
Üzüm Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Üzüm Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzüm Turşusu
Üzüm Turşusu
üzüm turşusu nasıl yapılır - yeşil üzüm turşusu
5 kişilik
Malzemesi:
-1 kg
yeşil üzüm (kabuğu kalın ve
salkımı seyrek olanlarından secilmiş)
-tuz
-500 ml
sirke (2 su bardağı)
Yapılışı:
1
Üzümleri yıkayıp süzdürün
Tencerede tuzlu su kaynatın
Üzümleri kaynar suya batırıp, pörsümemeleri için hemen çıkarın
2
Haşlanan üzümleri kavanozlara yerleştirin
Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın
Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın
3
Hem ekşi, hem tuzlu hem de tatlı tadı ile çok özel olan bu turşuyu 40 gün bekletip, istendiğinde çıkararak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul