Konu
:
Havuç Turşusu Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Turşusu Nasıl Yapılır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Turşusu Nasıl Yapılır
Havuç Turşusu Nasıl Yapılır
havuç turşusu nasıl kurulur
Pek kart olmayan havuçların üzerleri kazınır ve bol suda yıkanır
Sonra bunlar büyüklüklerine göre ikiye veya dörde doğranırlar
Havuç parçaları kaynar suya atılır ve dirilikleri kaybolmayacak şekilde haşlanır
Sonra bir kevgirde süzülmeye bırakılır
Bir avuç kereviz yaprağı iyice yıkanır
20 havuca 4 baş sarmısak hesabıyla sarımsakların kabukları ayıklanır ve bunlar bir havanda iyice dövülür
Yirmi havuca dört kırmızı biber hesabiyle kırmızı ve acı sivri biberler küçük parçalara doğranır
Dövülmüş sarımsaklar doğranmış biber sirkeyle karıştırılır
Suyu süzülmüş havuç dilimleri bir kavanoza istiflenirken her kata bir – iki kereviz yaprağı yerleştirilir
Sarımsaklı ve biberli sirke gezdirilerek döküldükten sonra havuçların üstü örtülünceye kadar sirke katılır
Aradan iki hafta geçtikten sonra havuç turşusu servise hazır duruma gelmiş olacaktır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul