Konu
:
Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu
Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu
közlenmiş kırmızı biber turşusu nasıl yapılır
Malzemeler:
3 kg
Etli kırmızı biber
1 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytin yağı
2/3 çay bardağı toz şeker
2/3 çay bardağı tuz
3 baş sarımsak
½ bağ maydanoz
Yapılışı;
Biberler yıkanıp temizlendikten sonra tercihen kor ateşte, yoksa fırında kabukları soyulacak kadar közlenir
Kabukları soyulup içi temizlenen kırmızı biberler önce ikiye, istenirse dörde bölünür
(Kolay soymak için düzgün ve etli olması tavsiye edilir
)
Bir başka kapta sirke, yağ, tuz ve toz şeker karıştırılır
Maydanoz yaprakları ayıklanır, sarımsaklar soyularak 3 – 4 parçaya bölünür
Ağzı geniş bir cam kavanoza kaşıkla biraz sirke sosundan konarak bir- iki kat biber dizilir
Üzerlerine biraz sosunuzdan, biraz sarımsak, bir iki yaprak maydanoz serpilir
Biberler bitene kadar aynı şekilde devam edilir
Son olarak kalan sos dökülerek kapakla arasına biraz zeytinyağı ile kapatıp kapak kapatılır
Serin bir yere kaldırılır
Bir hafta sonra yemeğe hazırdır
Pide fırınına da verebilirsiniz tepsiyle
En lezzetlisi kor ateşte közlemenin tadını vermiyor
Not:
Ölçüleri yapacağınız miktara göre azaltıp çoğaltabilirsiniz
Ama biberler közlenince azalıyor bilginize
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul