Konu
:
Kelek Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Kelek Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kelek Turşusu
Kelek Turşusu
Kelek Turşusu yapımı - kelek turşusu nasıl yapılır
Kullanılan Malzemeler :
2-3 Adet küçük boy kelek
2-3 Adet sivri biber
1 Demet maydanoz
1 Baş sarmısak
1 Kahve fincanı sirke
1 Adet limon
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu
Hazırlanışı:
Küçük boy kelekleri iyice yıkayıp temizleyin
Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün
Eğer kavanozunuzun küçükse daha da küçük parçalara bölebilirsiniz
İyice yıkadıktan sonra kaşıkla çekirdeklerini temizleyin
İnce tuzla her tarafını bolca tuzlayın
Kabukları yukarı gelecek şekilde bir tepsi içinde, üstünü ince bir tülbentle örtüp, 4-5 saat bekletin
Süre sonunda tekrar yıkayıp tuzlarını temizleyin
Turşu kavanozunun dibine maydanozları serin
Kelek parçalarını da üzerine sıkı sıkı yerleştirin
Aralarına sarmısak dişlerini atın ve sivri biberleri bıçak ucu ile delip keleklerin arasına yerleştirin
Daha önceden dilimlediğiniz limonları kavanoza yerleştirin
Salamura suyunu, 1 litre suya 6 kaşık rafine kaya tuzu hesabıyla hazırlayın
Keleklerin üzerine örtecek kadar salamura suyunu kavanoza boşaltın
Suyun içine bir fincan sirke ve bir kahve kaşığı şeker ekleyin
Kapağını kapatıp ekşimeye bırakınız
Zaman zaman turşuyu karıştırıp, üzerinde biriken beyaz köpüğü kaşıkla alıp atınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul